Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gecenin kazananı Başkan Aktaş

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 00:00

Önceki gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Merinos AKKM’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin gazeteciler için bir yemek programı vardı. Davetliler arasında ben de vardım ve rollerin değiştiği gece bir hayli renkli geçti.

Bu sefer formatta bir değişiklik yapmışlar soruları başkan sordu, gazeteciler cevapladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin 10 Ocak gazeteciler günü münasebeti ile yaptığı etkinliğin konsepti ‘Başkan Soruyor Gazeteciler Cevaplıyor’da başkan Alinur Aktaş, gayet başarılı bir moderatörlük yaptı, tebrik ediyorum.

Bazen gazeteciler, gazeteciliğin verdiği soru sorma hakkını her ne kadar kullanmaya çalıştılarsa da başkan hemen müdahale ederek izin vermedi.

Aktaş, “bu akşam soruları ben soruyorum, siz cevaplıyorsunuz” diyerek soru sormanın önüne geçti.

Aktaş, moderatörlük koltuğunda bütün gazetecileri karşısına alarak salonda yılların gazetecilerine ve bu mesleğe yeni adım atmış genç kardeşlerimize kadar çeşitli sorular sorarak görüşlerini almaya çalıştı.

Toplumun gözü kulağı olan gazeteciler her zaman soru sorar, eleştirir ve halkın haber alma ihtiyacını karşılar.

Burada başta meslek büyüklerimiz olmak üzere kent gazetecileri görevleri gereği kenti yönetenlere çok rahat soru sorup cevap almaya çalışıyordu. Önceki akşam farklı bir konsepte şahitlik ettik, gazeteciler cevaplayan oldu. Hatta cevap vermede zorlananlar oldu.

Gazetecilerin gecesinde meslek büyüklerimiz başta olmak üzere kimi Bursa’da başından geçen anılarını anlattı, kimi de Bursa’da yönetici olsaydı kente dair hayallerini anlattı.

Öyle veya böyle durumda gayet hoşnut birisi vardı. O kişi bu kentin yöneticisi başkan Alinur Aktaş idi ve  gazetecileri soruları ile ters köşe yaptı diyebiliriz.

Başkan sorduğu sorularda istediği cevabı aldı mı bilmiyorum; ama gazetecilerin sorularda zorlandığını benim gibi salondaki herkes gördü.

Belli ki başkan ve ekibi dersine iyi çalışıp gelmişler. Bana soru sorulmadı fakat biliyorum ki biz soru sormaya alışmışız, bana da soru sorsaydı ben de zorlanırdım.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir?

Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı gün 10 Ocak 1961’dir.

Sürece baktığımızda, 1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirilmiştir.

4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanıyor.

Ben de bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaada çalışan tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Ayrıca 212’lilerin günü olan böyle bir günde Bursa’daki tüm emekçi gazetecileri ağırlayan Alinur Aktaş ve tüm ekibine şahsım adına teşekkür ediyorum

Son olarak şunu eklemekte fayda var, gece gazeteciler içindi; fakat gecenin kazananı Başkan Aktaş oldu.

Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.