Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi…

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 00:01

Mevzuyu biliyorsunuz. Yer Bursa Gemlik. Mevzu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her şeyini vermiş canını ise vermeye ramak kalmış bir Gazimize yapılan lanet olası saldırı. Şahısların serbest bırakılması olayını bir hukuk cinayeti olarak görmüyorum! Biz böyle şeylere alışık bir milletiz. Adalet hep sonradan tecelli eder. Bazen de etmez!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına ise, teşekkür ediyorum. FETÖCÜ zihniyetlerin temizlenmesi ile çok başarılı işlere imza atıyorlar. Olayı ajanslardan duyunca şok olmadım diyemem. Ama bu sefer ilk tepki benden gelmesin, bakalım kimler ses verecek diye usulca bekledim. Gün bitti, hava karardı. Akşam geceye koşarken telefon çaldı. Ve ha küfür etti edecek bir SİAD Başkanı, "sen böyle bir şerefsizliğe nasıl sessiz kalırsın" haykırmasına benim sessiz yanıtım, 'yine hangi şerefsizliğe sessiz kalmışım…'

Evet, yaşanan olayın şeref ve haysiyet ile ilgisi var. Bu milletin, devletin, ordusunun şeref ve haysiyeti ile. Sessizce dinledim. Ve birde ben bakayım konuya dedim. Sosyal medya kısmi ölü, ama İHA ve AA haberi tüm yurda taşımış… Her iki ajansı ve bölge müdürleri ile ekiplerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bursa basını her daim dediğim gibi çok güçlüdür. Önce CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya'yı aradım. Haber detayında Gazimizin Gürsu'da ikamet ettiği yazıyordu. CHP Genel Başkanı Orhan Sarıbal'ı aradım, halen dönüş yapacak! İlçe Başkanı Kaya, konunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na intikal ettiğini, Sayın Kılıçdaroğlu'nun Gazimiz Ömür Karaman ile telefonda görüştüğünü ifade etti. Sonrasında Ak Parti Bursa Milletvekilli Refik Özen ile telefon trafiği kurduk. Malum TBMM Savunma Komisyon Üyesi. Büyükşehir ile irtibata geçti, bilgi döndü. Gecenin ilerleyen saatlerinde Büyükşehir'den kınama yayınlandı. Ve ertesi gün mekan kapatıldı. Konu ile ilgili Gemlik Belediyesi başta olmak üzere Bursa Milletvekillerinden genel bir duyarlılık göremedim, duymadım. Var da bilmiyorsak af ola. Ak Parti’nin duyarlı gençleri Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğlu önderliğinde Gazimizi ziyaret etmişler. Helal olsun.

Devlet olmak önemli sorumlulukları üstlenmek demektir. Devlet, sahibi olmayan değildir. Aksine milletine sahip çıkan demektir. Devlet, siyaset değil güç demektir. Ve bu gücün temsilcisi Bursa Valimiz Yakup Canbolat, Gazimizi erkanı Devlet ile ziyaret etmişler. Üzüntüsünü paylaşmışlar. Allah ondan da razı olsun.

Şimdi gelelim ana konuya! Bursa da böyle bir insan hakkı ihlali oluyor. Peki, neden TBMM İnsan Hakları ekibi halen daha sessiz… Yazımı gazeteye yollarken yine baktım sağa sola tık yok. Konu tamamen insani. Siyaset üstü bir durumda olay Gemlik'te olduğu halde CHP, Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde konuya vakıfken Ak Parti ve MHP ve diğerleri neden sessiz? Neden konu TBMM gündemine taşınarak bu tür olayların önü hızla kesilmiyor. Bir Gazimize bir Engelli Vatandaşa yapılan bu zulüm İnsan Hakları ihlali değil de nedir?

Hepimizin önce vatanı var. En azından benim vatanım Türkiye. Bu uğurda emek veren, can veren, canından feda eden herkes bende en değerlidir. Türkiye'nin bence Adalette şehit düştüğü noktada siyasette aldığı bu yara tamiri mümkün olmayan bir yaradır. Son dönemde Gazi ve Engelli Vatandaşlara yönelik hadsizlikler hızla artmaya başladı. Türkiye'de veya dışında Türk askerine, bayrağına, sancağına saldırmanın bedelini herkes iyi bilir! Osmanlı şehri Bursa'da bunca duyarsızlığa sessiz kalmak pekte doğru değil. Gönül isterdi ki, tüm siyasi partilerin İl Başkanları, Milletvekilleri Gazimizin yanında olsun.

Olmadı, siyaset başaramadı. Ama KARADENİZSİAD BAŞKANI Rizeli Süleyman, sessiz kalmadı. KARADENİZSİAD bu ülkenin temel değerlerini öncelikli kabul ettiğini haykırdı. Böyle cesur adamlara ihtiyaç var. Böyle cesur yiğitlere. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kere kapılarını açmadı, onun parti yöneticileri yanlarında pek durmadı ama yine de helal olsun. Söz konusu Vatan olunca birileri dimdik durdu. Bu ülke için dik duranlara selam olsun.

Söz konusu Vatan'dır. Ve Vatan siyaseti tek yürektir… İnşallah Bursa ve TBMM bu acı durumdan bir ders çıkarır. Gönül isterdi ki, Milli Savunma Bakanı da bir zahmet Gazimizi ziyaret etsin. Ama malum onlar yoğun bir şekilde Amerika ile Ortak Hareket Merkezi inşa ediyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.