Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetecilik Zor Zanaat…

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 00:00

Gazetemizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 70 yıllık bir gelenek elbette önemli bir sorumluluk ve yayın grubumuz bunu başarıyla gerçekleştiriyor.

Gazetecilik nitelikli emeğe dayalı zor bir zanaat. Marangozluk, ayakkabıcılık, kuyumculuk, çömlekçilik, berberlik, bakırcılık gibi beceri istiyor, hem de fikir işçiliği yaparak… Haber peşinde koşarken gösterilen fedakarlıklar da işin cabası.

Bir de işin usta-çırak ilişkisi var tabii ki… Elbette okulda alınan eğitim önemli ama ustadan öğrenilenler uygulamaya yönelik daha farklı oluyor.

Bu husus benim gibi meslekte 35 yıla ulaşan birisi için yıllar ilerledikçe çok daha iyi anlaşılıyor.

“1946’dan Bugüne” sloganıyla gazetecilikten ödün vermeden yayın yapan gazetemiz, bu anlamda bir okul diyebilirim. Bir İstanbul gazetesinin Bursa temsilciliğinde çalışırken, 1982 yılında tanıştığım bu gelenek, elbette ustalardan devraldığımız önemli bir miras.

Kendi adıma söylemem gerekirse benim ustam Erol Ağabey (Erol Nural). Yıllarca bu geleneğin oluşmasında emeği geçenler arasında, benim yetişebildiğim kadarıyla, kısa süre önce aramızdan ayrılan Cafer Amca’nın (Cafer Türe), Mümin Çotak’ın, Kahraman Atılgan’ın, Ali Battal’ın, Niyazi Menteş’in ve daha pek çok büyüğün emekleri de çok önemli. Aynı şekilde Engin Özpınar, İsmail Öztat, Ahmet Emin Yılmaz, Muharrem Karabulut gibi usta isimler de unutulmamalı.

Yine bu gelenekte gazetelerin sahipliği de önemli olmuş ve olmaya devam ediyor. Basak Caddesi üzerindeki binada “Haber” adıyla yayın başladığında Mümin Gençoğlu’nun ne kadar çok heyecanlandığını hiç unutmam.

Bugün de Dibay Basın Yayın Gazetecilik Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Cüneyt Dizdar’ın, bu geleneğin devamı anlamında gösterdiği gayret hiç de yabana atılmamalı.

Aynı şekilde Sevgili Tayfun’un (Çavuşoğlu), -ki o da meslekte 35’ine merdiven dayadı, Genel Yayın Yönetmenliği ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nde, Ferit Ağabey’in (Güler) İdari Koordinatörlüğü’nde, teknik servisteki arkadaşlarımızın yeniliklerle ilgili çalışmalarıyla önemli başarılara imza atılıyor. Bizler ise aklımız erdiğince yorum ve değerlendirmelerimizle siz okurlarımıza bilgi aktarma gayretindeyiz.

70 yıla ulaşan bu gelenek, bayrak yarışı misali hiç şüphesiz devam edecek, etmeli de zaten… Çünkü dördüncü güç olan basın, ister konvansiyonel olsun isterse gelişen teknoloji ile elektronik ortamda yaygınlaşsın her durumda var olacaktır.

Geriye dönük tarihe şahitlik yapmış olan bu gelenek Bursa Haber ile devam edecektir ve ne mutlu ki bizlere…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.