Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galibiyet kadar değerli

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 00:02

Orta sahada rakibi iyi karşılayamaz ve topu da üçüncü bölgeye taşıyamazsınız bir maçı kazanamazsınız. Bursaspor son yirmi dakikaya kadar bunların hiçbirini yapamadı. Bireysel hatalar yapıp ve rakibe geniş alan bırakırsanız da maç kazanamazsınız. Üstelik rakibe cesaret verirsiniz.

Golde Chedjou’nun hatası büyük. Kaptırdığı topla rakibe golü ikram etti. Ama Trabzonsporlu oyuncular da çok iyi paslaşarak golü attılar.

Elbette ki maç 0-0 giderken ki oyun planı farklı, 1-0 yenik duruma düştükten sonraki oyun planı farklı olacak. Maç berabere giderken yapacağınız en büyük yanlış bireysel hatalar. Ne yazık ki Bursaspor golü böyle yedi.

Beraberliği yakalamak için ileri çıkınca da Trabzonspor’un ekmeğine doğal olarak yağ sürülmüş oluyor. Trabzonspor farkı artırabilirdi. Bazı pozisyonlarda kaleci Okan’ın kurtarışları vardı. Ama Burak Yılmaz öyle bir gol kaçırdı ki, karşı karşıya topu yandan dışarı gönderdi.

Son haftalarda ön libero görevlerini çok iyi yapan aynı zaman da ileriye de katkı sağlayan Aytaç-Badji ikilisini bu maçta beklediğim kadar etkili göremedim. Bunda Trabzonspor’un tempolu oynamasının ve ayaklarında fazla top tutmak yerine tek pasla rakibi eksiltme düşüncelerinin katkısı da vardı. Bir de Tunay’ın ayağına evet top yakışıyor ama topla zamanında vedalaşmayı da öğrenmeli.

Trabzonspor, Onazi, Burak, Abdülkadir, Rodellega ve Olcayla hücum organizasyonlarında çok başarılıydı. Bu ataklarda Bursaspor savunmasını hep tek paslarla geçtiler.

Ancak son yirmi dakikada her şey değişti. Kader anı 69. dakikaydı. Önce Latovlevici sonra Sakho’nun kaçırdığı gol. Kazanılan kornerden sonra da atılan sert şut savunma tarafından çizgiden çıkartılması. Bu pozisyonlar Bursasporlu oyuncuları en azından bir puan alabileceklerine inandırdı.

69. dakikadan sonra, kısa süre önce oyuna giren Lima ve Saivet’in de katkılarıyla

Bursaspor, daha etkili oynamaya başladı. Bunun bir sebebi de Trabzonspor’un temposunun düşmesiydi. Bursaspor, oyunda dengeyi kurup üstün oynamaya başladı ama golü bulamadı. Ta ki 87. dakikaya kadar...

Lima’nın golü hem çok güzel, hem de çok anlamlı bir goldü. Atamaya atarlar kuralı bir kez daha yaşandı.

Bireysel bir hatadan sonra yenilen bir golle puan alamamak üzücü olurdu elbette. Ama Trabzonspor değerlendiremediği net pozisyonları da unutmamak lazım.

Her şeye rağmen Bursaspor’un oyuncu değişikliklerinden sonra ortaya koyduğu futbol en az bir puanı hak ediyordu. Lima’nın golüyle de Trabzon deplasmanından bir puanla döndü...

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; bir oyuncunun kendi taraftarı önünde hocasını küçük düşürecek hareketler yapması ve tribünlere de tepki göstermesi hiç hoş değil. Burak Yılmaz durup dururken bir kriz başlattı ve ayıp etti...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.