Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galibiyet bekliyorum

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 00:06

Bursaspor’un Beşiktaş maçında oynadığı oyun hala akıllarda. Galibiyeti sonuna kadar hak etmişti. Berabere biten maçtan geriye kalan hırs, istek,yardımlaşma, takım halinde savunma, çok adamla hücumdu. Yeşil beyazlı taraftarların, Bursaspor’a gönül verenlerin istediği işte bu. Kazanır, kaybeder ama istenen futbol bu.

Peki ne değişti? Neden daha önce böyle oynayamıyordu Bursaspor? Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Elbette ki Beşiktaş’ta Atiba ve Babel’in olmayışı siyah beyazlı takımın temposunu ve üretkenliğini etkiledi. Ama Bursaspor’un iyi futbolunu buna bağlamak haksızlık olur.

Bence hem Le Guen hem de futbolcular bir özeleştiri yaparak kendilerinin farkına vardılar. Öyle ya tek tek bakıldığında Bursaspor çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Bir mantalite değişikliğine ihtiyaç vardı bunu Beşiktaş maçında yakaladılar. Ve aynen devam etmek zorunda. Dediğimiz gibi istenen özlenen Bursaspor bu. Kendi futbolu oynayan, takipten korkmayan, hücumda çoğalan, savunmayı birlikte yapan vs.

Bu hafta rakip deplasmanda Akhisarspor. Ligin iyi futbol oynayan takımlarından biri Akhisarspor. Bursaspor’un deplasmanda oynayacağı maçta aynı Beşiktaş maçındaki gibi oynamasını bekliyorum. Doğruları yaparsanız sonuç alırsınız. Bunu gösterdi Beşiktaş maçı. Akhisarspor’un bir de kupa yorgunu olduğunu düşünecek olursak, Bursaspor’un üç puan alamaması için hiçbir neden yok.

Kaleci Harun’un formu, takıma güven veriyor. Beşiktaş maçında yaptığı kurtarışlar takımı çok rahatlattı.

Bursaspor’un Akhisar deplasmanında en büyük kozu yine duran toplar olacaktır ki bu alanda ilgin en iyi takımlarından biri yeşil beyazlılar.

Ben olsam takımı toplar Beşiktaş maçını baştan sonra izletirim. Diğer maçlarla aradaki fark o kadar belirgin ki. Le Guen’in ekmeğine yağ süren geçen haftaki futbolun tekrarı halinde Bursaspor’da Avrupa umutları yeniden canlanır. Çünkü görüyoruz her takım beklenmedik kayıplar yaşıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım ve toplayabildiği kadar puan toplaması lazım. Bunun olacağına da bir hayli inandırdı beni Beşiktaş maçı.

Yine söylüyorum yorgun bir Akhisarspor karşısında pazar günkü maçta favorim Bursaspor. Bekleyip göreceğiz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.