Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolun katili Tetikçi hakemler

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 00:01

Tarih 27 Şubat 2019 Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında karşı karşıya gelen Hatayspor ile Galatasaray arasında oynanılan müsabakada 4-2’lik sonuç Hatayspor’a yetmedi. İlk maçı 2-0 kazanan Galatasaray adını yarı finale yazdırırken maçın önüne geçen isim hakem Yaşar Kemal Uğurlu oldu. Hatayspor'un kendisinin bile inanamadığı enteresan bir maç oldu. Tuhaf bir geri dönüşe imza atarak herkesin takdirini topladı. Galatasaray cephesine isyan ettiren hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun kararları ekran başında ki milyonları  çileden çıkarttı.

 

İlk yarının 21. dakikasında Emre Taşdemir’in asistinde Muğdat Çelik golü attı ve Galatasaray’ı öne geçirdi. Golde Emre topu el ile mi aldı diye hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kontrolü yaptı fakat bir şey bulamadığı için golü vermek zorunda kaldı.

İkinci yarıda yine Emre Taşdemir’in asistinde Emre Akbaba skoru 2-0’a getirirken Galatasaray için her şey yolundaydı fakat ne olduysa o golden sonra oldu.

 

Dakika 59’da Emre Akbaba’nın yaptığı penaltı sonucunda Gökhan Karadeniz durumu 2-1’e getirdi.

Dakikalar 71’i gösterirken Semih Kaya’nın olduğu pozisyonda hakem tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Galatasaraylı futbolcuların yoğun itirazları ve VAR tavsiyesini dinlemeyen Yaşar Kemal Uğurlu penaltıyı verdi. Durum 2-2’ye geldi.

79. dakikada Caner Hüseyin Bağ’ın getirdiği topta golü atan isim Mirkan Aydın’dı ve bu golle durum 3-2 Hatayspor lehine döndü.

86. dakikada ise inanılmaz bir olay yaşandı. Topun dışarıdan çevrildiğini gören yan hakem aut atışını gösterdi fakat top İsmail Çipe’nin inanılmaz hatasıyla birlikte kaleyi buldu. Yaşanan büyük tartışmaların sonucunda hakem Yaşar Kemal Uğurlu, golü verdi. Galatasaray tarafı hem topun çıktığını düşünüyorlardı ve hem de top kaleye girmeden önce düdüğün çaldığını, hakem itirazların hiç birini umursamadı ve ciddiye almadı.

 

Şampiyonluk iddiasında ki Galatasaray'ın deplasmanda 2-0 kaybettiği Ç. Rizespor maçı her açıdan tartışılan bir mücadele olurken hakem Yaşar Kemal Uğurlu da en çok gündeme gelen isimlerden biri oldu. Ev sahibi takım lehine verilen penaltı kararı dışında Andone'nin sakatlandığı pozisyon ile Muslera'nın ayağının kırıldığı pozisyon öncesi yaşanan ofsayt anı çok konuşuldu. Deneyimli hakemin Galatasaray maçları olaylı geçti.

Andone'nin sakatladığı pozisyona penaltı itirazı Galatasaray'da Rumen golcü Andone'nin sakatlandığı pozisyonda kaleci Tarık kontrolsüz olarak rakibinin üzerine düşmüş ve ciddi bir bağ sakatlığı yaşanmıştı. Yaşar Kemal Uğurlu, VAR monitöründen pozisyonu takip etti ancak penaltı kararına hükmetmedi

 

Samuel Eto'o elle kontrol edip gol atmıştı

Antalyaspor'un 2015-16 sezonunda Galatasaray'ı 4-2 yendiği maçta Samuel Eto'o'nun skoru 2-1 yapan golü büyük tartışmalara neden olmuştu. Eto'o topu önce elle kontrol edip sonra kafayla tamamlamıştı, hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü vermişti.

 

Yaşar Kemal Uüurlu Galatasaray'a deplasmanda 'Uğurlu' gelmiyor

Yaşar Kemal Uğurlu, kariyeri boyunca Galatasaray'ın 7 kez deplasmanda maçını yönetirken bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 5 kez mağlup oldu

 

Ç. Rizespor 2-0 Galatasaray

Hatayspor 4-2 Galatasaray

Akhisarspor 3-0 Galatasaray

Akhisarspor 1-2 Galatasaray

Erzincaspor 1-1 Galatasaray

Antalyaspor 4-2 Galatasaray

Mersin İY 2-1 Galatasaray.

 

Galatasaray ile Gaziantep arasında 3-3 sona eren olaylı maça damga vuran isimlerden olan hakem Alper Ulusoy, son düdüğün ardından Sarı-Kırmızılı kulübün teknik heyetiyle karşı karşıya geldi. Kaleci Okan Kocuk’un topu elinde fazla tuttuğu gerekçesiyle 6 saniye kuralını işleten Ulusoy, Sarı-Kırmızılı ekibin çok kritik 2 puan kaybetmesine yol açarken, teknik ekibin bu karara itiraz etmişti.Galatasaray kulübü aynı maçta Gaziantep kalecisinin öndeyken topu çok daha uzun tuttuğu görüntüleri de kamuoyu ile paylaştı.

 

Karşılaşmanın ardından soyunma odalarına giden koridorda yaşanan diyalogda, aynı kuralın rakip kaleci için uygulanmadığı ifade edilirken, Ulusoy’un Galatasaray’ın teknik heyetine, “Bana neden itiraz ediyorsunuz? Siz kalecinize bakın, ona konuşun” sözleriyle karşılık verdiği bildirildi. Çaykur Rizespor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu için, “Hakem değil, cellat başı” ifadesini kullanan Sarı-Kırmızılı yönetim sert tepki gösterdi.

 

Son yıllarda adaletli hakemlikten çok uzak tavırlar içerisine giren bu camia futboldan çok hakem hatalarının konuşulması, tüm futbolseverleri rahatsız ediyor. Hakemlik müessesinin yerine daha çok tetikçilik yapan hakemler hem futbol, hem lig kalitesini düşürürken bir çok camiayı da karşı karşıya getiriyor. Peygamberlerin dahi hata yapabildiği bir dünya da yaşıyoruz elbette, ancak insanların kızdığı hatalalar değil, elbette hakemlerde hata yapabilir, ancak hakem kararlarında hata yerine kasıt varsa işte bu insanları çıldırtır. 47 senedir futbolsever ve Galatasaray taraftarıyım, üstelik yıllarca futbol oynadım takım kaptanlığı da yaptım, ben ve benim gibiler hakemin tavırlarından nerede, neyi nasıl yaptığını gayet iyi anlarız. Ülke futboluna yazık eden bu tetikçi hakemler ve MHK acilen görevden el çektirilmelidir, böyle giderse yakın zamanda ne tribünlerde nede ekran başında futbolsever bulamazsınız. Son zamanlarda iyice siyasallaşan futbol dünyamızı başka bir yazıda anlatırız umarım.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.