Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolu katletmeyin!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2014 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 00:33


 


Ziraat Türkiye Kupası Avrupa’ya çıkmanın en kestirme yolu.. Burada ligde oynama şansı bulamayan oyuncular da forma şansı buluyor, maç eksiğini kapatıyor, buraya kadar tamam ama…

Dün de gördük ki ‘Kupa’ adı altında da sahada ‘futbol terörü’ yapmanın, milyon dolarlar verilen futbolcuların böylesine sahalarda oynamalarını isteminin de bir anlamı yok.

TFF maçtan ancak 1 gün önce maçın oynanacağı stadın yerini belirliyor.. Onu da suni çim sahaya olarak belirliyor. Bu kadar düşüncesizlik, bu kadar iş bilmezlik olabilir mi? Bir de tabi maçın sat 12.00’de oynanması var.

Bursaspor’un hafta sonunda ligde çok ama çok önemli bir maçı var. Böylesine kritik bir maç öncesinde bu kararları alan ve yeşil beyazlı takımı adeta ‘kırdıran’ TFF, herhalde planladığı, istediği sonucu almıştır.  Çünkü Bursaspor dün 2 sakat verdi ve bir de kırmızı kart işin tuzu biberi oldu.

Ligin zirvesi açısından bu kadar önemli bir maç öncesinde Volkan Şen ve Serdar Aziz gibi 2 oyuncunun sakatlanması Bursaspor açısından çok ama çok büyük bir kayıp.

Maça gelecek olursak;

İlk dakikalarda duran bir toptan ve adam paylaşımındaki hatadan ev sahibi takım öne geçti. Golden sonra ilk 45 dakikada Bursaspor Ozan İpek, Enes ve Holmen ile 3 net fırsat yakaladı ama beraberliği bir türlü bulamadı. Böyle maçlarda bu tür golleri, bu tür fırsatları golle sonuçlandırmak lazım.

İkinci yarıda teknik patron Şenol Güneş’in maçı kurtarma adına yaptığı değişiklik sonrasında oyuna çok fazla hareket gelmese de Volkan Şen’in golü puanı getirdi.

Ancak, gol pozisyonu sırasında Volkan’ın sakatlanmasıyla oyuncu değişiklik hakkı bulunmayan Bursaspor bu dakikadan sonra sahada 10 kişi kaldı.  Oyunun son bölümünde galibiyeti getirecek pozisyon da bulunda ancak gol gelmedi veBursaspor, kupada oynadığı iki maçını da aynı skorla 1-1 bitirdi ve 2 maç sonunda 2 puana ulaştı.

Bu maç geride kaldı, kupanın da telafi edilebilecek maçları var ama, dün Bursaspor adına kaybedilen 2 puandan çok, kaybedilen 2 oyuncunun önemi daha büyük.

Bu gruptan büyük bir sürpriz olmazsa Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu çıkacaktır ama son haftalarda TFF ve hakemler tarafından Bursaspor için verilen veya verilmeyen kararlar çok can yakmaya başladı.

Yeşil beyazlı yönetimin bu konuda sesini yükseltmesi ve gerekli adımları atması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.