Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırtına öncesi sessizlik...

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 00:00

Siyasetin baş rolünde yine Milletvekilleri var. Ak Parti'de süren teşkilat sessizliğinin hayra alamet olup olmadığını anlamak için sahaya inen Milletvekillerine halk net konuşuyor. Ak Parti'nin sahada gönül belediyeciliğini yaymak adına yenilediği Belediye listelerine tepkiler bitmek bilmiyor. Parti içerisinde yaşanan kırılma, teşkilat ötesinde sokakta da varlığını en üst düzeyde hissettiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya mutlaka gelmesini ve halk ile istişarelerde bulunmasını isteyen vatandaşlar, "Reis sadece miting yapıp gitmesin" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Bursa'ya çağırıyorlar.

Sokakta var olan sessizliğin hasbihallere yansıyan cümleleri ise, gündemi belirlemeye yetiyor. Vatandaşın emeklilikte yaşa takılma hususunda talebi yüksek. Yine asgari ücretlilerin SGK primlerinin esnafa yükü ağır. KDV başta olmak üzere vergilerini bile ödeyemeyen esnafın karşısında bir başka sorun olarak, banka kredi taksitleri ve alamadığı alacakları var. Elektrik, su ve iletişim fatularının kabarık gelmesi ise vatandaşı hoplatmaya yetiyor. Elbette sorunların büyük bir bölümü ekonomi içerikli. Marketlerin zam iddiaları ile son dönemde ön plana çıkması perakende sektörünün de Ak Parti'nin karşısına geçmesine neden olurken, vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek adına teşkilatların sokağa daha fazla hakim olması şart.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetini ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak adına yürütülen baskı operasyonlarının büyüklüğünü Amerika'nın Venezualla'da açıktan desteklediği darbe sürecinden okuyabilmek mümkün. Ancak yerel yönetimlerde yaşanan yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin genel anlamda parti ayrımı yapmaksızın en üst perde de yaşanmasına da seyirci kalınmaması şart! Türkiye'nin içerisinde bulunduğu sürecin ağır yükünü çeken asker ve polis kadrolarında da ciddi rahatsızlıklar var. Özellikle 3600 hususu güvenlik güçlerinin sandıkta Ak Parti aleyhine oy kullanmaları veyahut sandığa gitmemeleri ile sonuçlanabilir. Ve elbette taşeron kadrolardan kamuya aktarılan çalışanlarında sorunlarına çözüm bulamadıkları bir başka gerçek.

Kılıçdaroğlu, CHP'yi toparladı...

Ak Parti'nin karşısında adeta yekvücut olan Millet ittifakının en güçlü kalesi Bursa. Son dönemde yaşanan İP ve CHP arasındaki başkanlık kavgalarına rağmen önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa'da gerçekleştirdiği programa katılım yüksekti. CHP'nin son dönem eleştiren değil, çözüm üreten söylemleri oy kazanmasında etkin rol oynuyor. CHP'nin Bursa programı farklı içerikleri ile de örgütü canlandırdı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Gürsu'da Şehit Piyade Er Ünal Olgun'un ailesini ziyaret etmesi takdire değer bir davranış. CHP'nin son dönem en gözde ataklarını gerçekleştirdiği Gürsu'da mevcut yerel yönetim adeta ölü gibi.

CHP'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi salonunda büyük bir kitle buluşmasına imza attığı organizasyonun şifrelerini de iyi okumak gerekiyor. Osmangazi salonunda gerçekleşen programda tüm koltuklar ve aralar ile dış alan adeta dolup taştı. Osmangazi salonunun kulislerinde konuşulan isim ise, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın oldu. Aydın'ın Osmangazi'den CHP Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde Ak Parti'nin zora düşmesi mümkün. Geçmişinde sıkıntı bulunmayan, dağ yöresinin ötesinde doğu ve güneydoğu halklarının da takdirini kazanan Milletvekili Erkan Aydın, Osmangazi'nin en işlek esnaflarının bulunduğu Uluyol, Gazcılar, Fomara, Heykel ve Ankara yolu altında iyi destek görüyor.

Yılmaz rekora koşuyor...

Ak Parti'nin en güçlü ilçelerinden olan Yıldırım ilçesinde CHP ve İP tartışması adaysızlık ile sonuçlandı. Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı koltuğundan istifa ettirilerek Belediye Başkan Adayı gösterilen Oktay Yılmaz adeta rekora koşuyor. Önceki seçim oy oranlarının üzerinde oy almasına kesin gözüyle bakılan Yılmaz'ın başarılı bir halkla ilişkiler modeli var. Vatandaş ile sorunları konuşan, çözüm odaklı adımlar atan ve yine yerel dinamikleri vatandaşın emrine sunan Yılmaz'ın gönül belediyeciliğinde kat ettiği mesafe fazlası ile yüksek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönül belediyeciliği ilkesinin değişim gören ilçelerde etkin kullanılmadığını da ifade etmekte fayda var. Bazı ilçelerde belediye başkanlarının ve belediye çalışanlarının aday gösterilen isimlerin başarılarını gölgelemek adına hizmet üretmedikleri iddiaları önemli bir değerlendirme. Ak Parti teşkilatlarının bu konuda nasıl bir çözüm üreteceği bilinmezken, yerelden yansıyan bu iddialar kayda değer ciddiyette.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.