Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin, Kudüs, İsrail

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 00:03

57 Ülke ve 1,5 milyar nüfuslu Müslüman aleminin kanayan yarası Filistin ve Kudüs kim nedir ne değildir? tam olarak çözülememek ile birlikte Ortadoğu'da sular durulmuyor huzur bulunamıyor İslam ülkelerinin çoğunu Yahudilerin yönettiği aşikar derecede net olarak görülüyor. Tartışmalara birde Filistin'in devlet olup olmadığı konusu girdi bu işler nasıl çözülecek anlamaya ufkumuz yetmiyor.

1945’te  İsrail devletinin kurulmasında iki yıl önce, dönemin ABD Başkanı Roosevelt, şimdiki Suudi kralının dedesi ile buluşuyor ve böyle bir gizli anlaşma yapıyorlar. ABD Başkanı diyor ki “Biz İsrail’i kuracağız sende bize yardım et” Suudi kralının oluru ile çalışmalar başlar. Böylece Suudi Arabistan’ın o zamanların İslam aleminin önderi, onayı ile bu İsrail devleti kurulmuştur. 1967’de Araplarla İsrail savaş yaptı. İsrail Arapları yendi. O zamanlar İsrail geri kalan Filistin topraklarının hepsini işgal etti. 

Osmanlının bölgede bulunduğu dönemler 1917’ye kadar, oradaki Yahudi nüfusu 50 bin Osmanlı oradan çekildikten sonra, İngiliz işgali başlar, işgale kadar İsrail devletinin kurulma çalışmaları yapılır 1947’ye kadar 50 bin olan nüfus 600 bin olur.  Filistin toprakları elden çıkar ve İsrail olur.

1947’de Filistin İngiliz işgali altındaydı. Dünyanın dört bir tarafından Yahudiler planlı olarak taşındı Filistin’e, dönemin ABD Başkanı Truman demokrattır. İsrail devletini kuran bir demokrat başkana karşın, Kudüs’ü İsrail’e veren bir cumhuriyetçi başkan… Bu ABD algılarıyla ilgili çok önemli Yahudi lobileriyle ilgili. Truman gücünü kullanarak bildiğimiz Filistin’in, yarısını alarak Yahudilere verdi.  “Burası İsrail’in olsun.” 600 bin Yahudi’ye karşın, 1 milyon 250 bin Filistinli var. Yahudi kardeşlerimize toprakların yüzde 55, 1 milyon 250 bin olan Müslüman ve Hristiyan Filistinlilere ise yüzde 45’dir.

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin yaptığı yorumlara göre ''1969… Filistin topraklarının tümü işgal altında kaldığı için, 1967’de sözde  ABD’li fanatik bir Yahudi Mescid-i Aksa’yı yaktı. Bütün tarihi yaktı. Yakıldığı için Müslüman ülkeler heyecanlandı. Dediler ki bir örgüt kuralım yıl 1969. İşte o örgüt İslam Konferansı örgütü. 1969’dan bugüne kadar Kudüs için hiçbir şey yapmadı bu Müslüman ülkeler. Hatta çok enteresan bir şey söyleyeceğim bu örgüte bağlı komiteler var. Bir komitenin adı da ‘Kudüs Komitesi’. Kudüs Komitesi’nin başkanı Fas… Bu kadar zaman içinde Kudüs’ün başına gelmeyen kalmadı, Fas kralı hiçbir zaman komiteyi toplantıya çağırmadı. Bu beyefendi iki gün önce İstanbul’da yapılan ‘Kudüs’ toplantısına da gelmedi.

“OLMAYAN BİR DEVLETE KUDÜS’Ü BAŞKENT OLARAK KABUL ETMEKTE MANTIK YOK”

Herkes çıktı dedi ki tarihi kararlar alındı. Komite 57 Müslüman ülke… Peki zirveye kaç ülke geldi? 18… En önemli toplantıya gelmiyorlar Kudüs meselesine. Şimdi bu ülkeler “Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyoruz” diyorlar. Bu kadar palavra görmedim. Filistin diye bir devlet yok. Filistin diye olmayan bir devlete Kudüs’ün başkent olarak kabul edilip edilmemesiyle ilgili mantık yok ki.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.