Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fikstürü bekliyorduk

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2019 00:01

Merakla fikstürü bekliyorduk 1. ligde. Çekildi sonunda. Bursaspor açısından ilk 8 hafta çok önemli. Yeşil beyazlılar İçin ilk haftalar bir hayli zorlu.Genel anlamda Bursaspor için içerde dışarıda rakip fark etmemesi lazım. İsim bazında baktığımızda zaten Bursaspor her maçın favorisi. Ama futbolda artık isim oynamıyor. Zaten öyle olsaydı yeşil beyazlılar küme düşmezdi.

Artık iyi kadro kuran, iyi bir teknik direktöre sahip olan ve maçta gününde olan takımlar kazanıyor.

Lige 1. ligin yeni takımı Karagümrük deplasmanında başlamak dezavantaj. İyi kadrolarını iyi transferlerle güçlendiriyorlar. Sonrasında Akhisarspor, Eskişehirspor, Osmanlıspor ve Adana Demirspor maçları var ki hepsi çok zorlu maçlar.

Bursaspor’un kaderi transfer tahtasının açılmasına ve yapılacak transferlere bağlı.

Hiç kimse 1. ligi küçümsemesin. 1. Lig çok ama çok zor bir lig. Her takımın her takımı yenebileceği bir lig. Haftalar ilerleyince göreceksiniz her takımın bir iddiası olacak. Ligin birimine 5-6 hafta kalıncaya kadar iddiasız takım olmaz. İlk iki mücadelesi, play-off mücadelesi ve düşmeme mücadelesi. Puanlar bazen birbirine o kadar yakın oluyor ki iki maç kazanınca ilk ikiye ortak oluyorsunuz, iki maç kaybedince düşme korkusu yaşamaya başlıyorsunuz.

Bir kez daha söylüyorum. Kesinlikle 1. ligi hafife almayın.

Belirttiğim gibi Bursaspor’un kaderi transfer tahtasının açılmasına ve yapılacak transferlere bağlı. Önemli oyuncular takımdan ayrıldı. Bu oyuncuların yerleri bu ligin oyuncularıyla doldurulmalı. Yönetim şu anda elinden geleni yapıyor ama şunu da belirtmek isterim ki zaman geçiyor...

Sorunları ne kadar erken hallederseniz o kadar mesafe kat edersiniz.

Lige iyi başlamak elbette ki çok önemli. Ama kötü bir başlangıcın da telafisi var, bunu da unutmamak lazım.

Sadece şunu unutmamak lazım. Lig ciddiye alınacak ve her maçı ayrı düşüneceksiniz. Her maçın ayrı bir stratejisi olacak. Zaten Yalçın hoca bu konuda tecrübeli. Her geçen hafta üstüne koyarak oynamak zorundasınız. Bir oyun felsefeniz ve kimliğiniz olmalı. Son senelerde ilk ikiden ve play off’tan süper lige çıkan takımlara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Sonuç olarak Bursaspor, başlangıç olarak zor  ama ligin ortalarına doğru daha dengeli daha kolay bir fikstür çekti. Hayırlısı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.