Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ Bursa'dan temizlenmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 00:00

Siyaset gündemine özellikle sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla bomba gibi düşen bir isim, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu. Ankara temaslarımız sırasında yoğun gündem arasında görüşme fırsatı bulduğum Bursa Milletvekilimiz Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile kenti ve gündemi değerlendirdik. Barış Pınarı Harekatı'nın küresel işbirlikçileri fazlasıyla rahatsız ettiğini ifade eden Vahapoğlu, "Türkiye'yi küçümseyenler bu toprakların aslanları ile karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Barış Pınarı Harekatı yüzyıl sonra Dünya'ya yeniden Mehmetçik'in gücünü gösterdi. Dünya gördü ki, bu milleti hiçbir teknoloji durduramıyor" diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı bir sürece daha imza attığını vurguladı.

Türkiye'nin mihenk ve yeniden doğuş gecesi olan 15 Temmuz ihanet girişiminin yaşandığı geceden bugüne FETÖ ile daha etkin bir mücadeleye imza atılamadığını ifade eden Vahapoğlu, "elbette böylesine zincir bir şebekenin derin kollarını kesmek kısa sürede mümkün değil. Ancak FETÖ'nün beslendiği damarlar kesildiğinde sorunun kökten kesildiğini göreceksiniz. Geçmiş ile bugünü mukayese etmekte fayda var. Milli Güvenlik Kurulu güncelerinden bugüne doğru geldiğimizde terör ile en etkin temizlik yapabildiğimiz güçteyiz diyebilirim. Türkiye'nin askeri gücünü Barış Pınarı Harekatı ile herkes gördü. Devletimizin daha başarılı olabilmesi için Fethullahçı Terör Örgütü'nün Bursa ayağıda tamamen temizlenmelidir. Bu konuda güvenlik ve istihbarat güçlerimize güveniyoruz. Adaletin tesisi için FETÖ'nün hem ekonomik dinamiklerini hemde finans kaynaklarını kurutmalı hatta yerle bir etmeliyiz. Türkiye'nin gündeminden FETÖ artık yok edilerek çıkarılmalıdır. Amerika ve başka birilerininden medet ummaya gerek yok, Türk İstihbaratı Dünya'nın her yerinde başarılı operasyonlara imza atabilecek güçtedir. Yapılması gereken tek şey gerekli yetkinin verilmesidir" diyerek Dünya'ya Türkiye ile daha farklı alanlarda yüzleşmemeleri konusunda ikazda bulundu.

Anayasamız çok güçlü!

Türkiye'nin erken seçimden herhangi bir kazanımı olmayacağını da vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, "Sayın Devlet Bahçeli'nin önerdiği rol model ile güçlü bir anayasının tesisi sağlanmıştır. Bugün ister Cumhurbaşkanı isterse Türkiye Büyük Millet Meclisi olsun kimse halka rağmen rest çekemez. Anayasa ile, halk ve demokrasi güvence altına alınmıştır. Seçim isteyenler Milletvekilliği koltuğunu bırakmak zorundadır. Çünkü Anayasa'da seçim için 'ya Cumhurbaşkanı ya da Parlamento görevden el çeker' ibaresi bulunmaktadır. Bu nedenle bugün Amerika ve Başkanı Donald Trump'ın düştüğü komik duruma Türkiye asla düşmez. Türkiye, demokratik bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası çok güçlüdür. Ve teröristlere göz yumulmasını beklemek ise, acziyettir" diyerek hem anayasa hem de terörle mücadele de Milliyetçi Hareket Partisi'nin tavrını da ortaya net bir şekilde koydu.

Ankara'da havalar ısnıyor...

Türkiye'nin kalbinde gezmek kolay değil. Karışık bir ulaşım ağı ile önceki aylardan daha keşmekeş bir Ankara ile karşılaştık. Navigasyon programlarının çıldırdığına şahitlik etmek, teknolojinin Ankara'da yetersiz kaldığını görmek açısından önemliydi. Her ne kadar Kasım ayında soğuk bir hava bekleniyor olsa bile Bursa'nın aksine yağmurlu değil güneşli bir Ankara ile buluştum. İYİ Parti'den CHP'ye varıncaya kadar her noktada ağırlıklı bir teşkilat hareketliliği görmek önemliydi. Meclisin ve Milletvekillerinin gündeminde, kulak arkasında yeni oluşumlardan çok öte gündemler var. Her ne kadar siyasiler ve siyaset dedikodu gündemini seviyor olsa bile, kötüye giden ekonomiden herkes rahatsız diyebilirim.

Kongrelerin her partide yaklaştığını ve heyecanın Türkiye Büyük Millet Meclisi duvarlarından içeri girdiğini gördük. Bursa, her parti açısından heyecanlı bir döneme şahitlik edecek gibi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde tüm kadrolarda değişim beklenirken, İYİ Parti'nin de yenilenmeye ve gençleşmeye ihtiyacı olduğunu gördük. Milliyetçi Hareket Partisi'nin güncellemeleri biraz daha ilçeler bazlı olacak gibi. Bursa İl yönetimine yönelik memnuniyet yüksek olsa bile, ilçeler ile ilgili revizyo kaçınılmaz gibi duruyor. Ak Parti'de ise, herşey çok karışık. Kibir ve nefret bakışlarından vazgeçilmediği sürece Ak Parti'de istifaların artacağını her kesimden duymak önemli. Lakin buna rağmen Ak Parti Bursa Milletvekillerinin teşkilatın görüşlerini fazlasıyla dikkate aldığını ve gerekli mecralara ilettiğini ifade etmekte fayda var!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.