Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival heyecanı başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 00:00

Mesleki kariyerimin belki de en keyif aldığım kısmıdır Uluslararası Bursa Festivali. Çok saygı duyduğum Sayın Ahmet Erdönmez ve Fatma Durmaz Yılbirlik ile beraber yol yürümek gerçekten kendi adıma büyük şans. Nedenine gelince. Uluslararası Bursa Festivali bu şehrin bir markası. Ve bu iki isim bu çocuk doğduğu andan itibaren fevkalade ebeveynlik yaptılar. Ve hala omuz omuza vermiş bu desteği sürdürüyorlar. Bu değerli iki insan ve ekibi gerçekten takdir edilmeli. Tabi Sayın Mehmet Erbak, sayın Bülent Parlamış, sayın Hacer Akbaba Özbek'i de unutmam imkansız. Bursa'mızın göz bebeği festivali canla başla yaşatmaya ve devam ettirmeye çalışıyorlar. İyi ki varlar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali 58. Yaşında. Evet orta yaşı biraz geçti. Tam 58 yıldır aynı coşkuyla Bursalılarla kucaklaşıyor. 12 Haziran 12 Temmuz tarihleri arasında Bursalılara keyifli anlar yaşatacak olan festivalin tanıtımı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla Hilton Otel'de yapıldı. Bursa’nın vitrini konumundaki festivalin Türkiye’nin en uzun soluklu kültür sanat festivali olduğunu da unutmamak gerekir. Bursa medyasının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında Aktaş, yerli ve yabancı bir çok güzide sanatçıyı her yıl olduğu gibi bu yıl da Bursalılarla buluşturacaklarını açıkladı. Aktaş, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu, Arjantin’den Meksika’ya Bosna’dan Polonya’ya 29 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan yarışmanın büyük heyecana sahne olacağını ifade etti. E boşuna demiyoruz Bursa Festivali kentin dışarıya açılan kapısı. Barış, kültür ve sanat köprüsü her geçen yıl amacına uygun olarak kültür buluşması yaşatıyor.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, Bursalıların festivale kucak açmasını ve bir kez daha bütünleşmesini istedi. Festivalin 58.yıl gururunu yaşadıklarını söyleyen dünyanın en tatlı kadını Fatma Yılbirlik, “desteğe devam” dedi.  Gelelim festivalin kimleri ağırlayacağına. Bir kere bilet fiyatları gayet uygun. 25-45 tl arasında. Online bilet tercih edenler, biletinial.com adresinden temin edebilir. Ayrıca BKTSV stantlarından da biletlere ulaşılabilecek. 12 Haziran'da Demir Demirkan ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile başlayan festival 14 Haziran'da Cecilia Krull'u ağırlayacak. Bursalılar 16 Haziran'da Kubat, 18 Haziran'da "Üç Silahşörler" ve" İstanbul Devlet Opera ve Balesi", 19 Haziran'da "Cesaria Evore Tribute", 21 Haziran'da "Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş", 25 Haziran'da "Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe", 28 Haziran'da "Fatma Turgut ve Emre Aydın", 29 Haziran'da Zerrin Özer ve "Gökhan Türkmen", 2 Temmuz'da "İskender Paydaş, "Zamansız Şarkılar Senfonik", 3 Temmuz "Los Vivancos" ve 4 Temmuz'da Hande Yener'i izleme imkanı bulacak.  Haydi Durmayın. Hemen gidip festival biletlerinizi alın. Açıkhava'daki bu festival coşkusuna siz de ortak olun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.