Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fanatik

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2017 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 00:11

Dünya genelinde yıllık 200 milyar dolar paranın döndüğü futbol endüstrisi insanları büyüleyerek içine çekmeye devam ediyor. İnsanoğlunun içinde gizlenmiş bir canavar anatomisi icabı mutlaka vardır. Kiminde yüzde 5 kiminde yüzde 95 olan bu oran mutlaka vardır. Roma gladyatörlerinden kalma hırsları belki de savaşların egolarını ve hırs yansımasını günümüzde futbol ile gideriyoruz ve açığa çıkarıyoruz. Yapı itibarı ile çok sakin ve saygın konumda olan kişilerin taraftarı olduğu futbol takımının maçını izlerken canavarlaştığını görüp inanamıyoruz. Benim tanıdığım bu kişi bu denli vahşi olamaz diyerek algınızı zorluyorsunuz.

Öncelikle erkeklerin ve son dönemde bayanlarında fanatizm eşliğinde mutlaka bir takımın taraftarı olduğunu görüyoruz ve öylesine derin bir tutku ki bu taraftarı olduğunuz takım galipse bir sonra ki karşılaşmaya kadar keyfiniz yerindedir. Ancak mağlup olmuşsanız yine bir sonraki maça kadar ne ekranda spor programı nede gazetenin spor sayfasını görmek istemezsiniz. Yıllar önce Robert De Niro'nun Fanatik filmini izlediğimde kendi taraftarlığı sorguladım. Bu film beni çok etkilemişti. Filmde bir futbol takımının fanatik taraftarı olan De Niro hayranı olduğu 11 numaranın yedek kalması ile çıldırır ve takıma giren futbolcuyu öldürerek 11 numaranın yine kadroya girmesini sağlar ve bundan gayet mutludur.

11 numaranın deniz kenarında ki evini gözetlerken futbolcunun küçük kızının denizde boğulacağını fark edip kızı kurtarır ve 11 numara kendisine teşekkür ederek evinde yemeğe davet eder. Sıcak bir sohbet sonucu De Niro futbolcuya ''iyi ki senin yerine geçen futbolcu öldürüldü bak yine kadrodasın'' deyince 11 numara biraz düşünür ve ''keşke ben hep yedek kalsaydım da o yaşasaydı'' der. Tabi cinayeti işleyen De Niro bu cevaptan hiç hoşlanmaz. Uğruna cinayet işlediği 11 numaranın en büyük düşmanı olur ve 11 numaranın kızını kaçırarak öldürmekle tehdit eder. Filmin aksiyon bölümleri stadyumda devam eder. Bu filmi bütün taraftarların izlemesini öneririm.

Geçmişte futbol fakirlerin oynayıp zenginlerin seyrettiği bir spor dalıydı. Değişen ve gelişen dünya ekonomisi ile roller değişti. Günümüzde futbol artık zenginlerin oynadığı, fakirlerin seyrettiği bir spor dalı oldu. Genç yaşta trilyonlarla dans eden ve kişilikleri dahi oturmadan bu paraları kazananları görüyoruz. Oysa bunlara para kazandıran gelip biletini veya kombinesini alan deplasmanlarda kar, soğuk, yağmur, çamur demeden koşan milyonlarca asgari ücretli vatandaş var. Dengesizliğe üzülüyoruz elbette.

Cuma gecesi Kasımpaşa - Bursaspor maçı vardı. Ligin ikinci yarısına kötü başlayan Bursaspor 4-0 mağlup oldu. Takımın çilekeş taraftarı mutlaka galibiyet ve başarı isteyecek fakat gözle görülür bir şekilde her maçta hakem hatalarına ve kırmızı kartlara kurban giden bir Bursaspor görüyoruz. Bu adaletsizlik ve kötü sonuçlar şehirde binlerce insanı mutsuz ediyor. Maç sonrası çıkan olaylarda futbolcuların bulunduğu otobüse binen taraftarlar sözlü tartışmaya girince futbolcuların da karşılık vermesiyle arbede yaşandı. Otobüsün camları kırıldı ve futbolcular taraftarlardan şikayetçi oldu. Yaşanmaması gereken bu olaylar hepimizi üzmüştür. Umarız ani refleksle yapılan bu kavga ve şikayet yerini hoşgörü ve barışa devreder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.