Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylem ve terör

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2016 03:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 03:01

Cuma günü Ankara Kocatepe Camii’nde şehit cenazesine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir kesim tarafından tepki gördü ve kendisine yumurta atıldı!

CHP Genel başkanı ve ana muhalefet liderine yapılan bu tepki bize göre hoş olmadı. İnsanların acısını anlarız bir bütün olarak ortak acıları paylaşmak zorundayız ve yine bu ortak acıların üstesinden elbirliği ile gelmemiz gerekir. Yumurtalı tepkiyi her kim olursa olsun kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda asla partizanlık yapmıyor ve taraf tutmuyoruz. Medeni cesaret göstererek şehit cenazesine katılan hükümet yetkilileri ve diğer siyasi parti liderleri ve mensupları bu tepkilere muhatap kalmamalıdır.

Cenazeye katılan Başbakan Adayı Binali Yıldırım veya bir başkasına dahi olsa bu veya benzeri bir tepki gösterilse yine kabul edilemez. Tepkilerin organizesi CHP'lilere göre Melih Gökçek olduğu iddia ediliyor! odur veya değildir bu olay gündemin değişmesine sebep olarak vatandaşlarımızı germekten başka bir işe yaramaz.

Yazıyı kaleme alırken Beyaz TV'de Dinamit programını izliyordum. Programı izlerken kendinizi bir kavganın içinde bulup farkına varmadan geriliyorsunuz ekranlar adeta gerilim hattı sıradan bir spor programı seyretmeye kalksanız onda da kavga ve stres var her alan benzerini yaşıyor her yerde gerginiz!

Askere giden çocuklarımızı, yakınlarımızı veya yeğenlerimizi otogarlardan yolcu ederken duygu seline kapılmadan çıkmanız mümkün değil. Güle oynaya yapılan uğurlamalar artık yerini korkuya bırakmış durumda.

Tüm siyasi partilerin ortak paydada buluşarak teröre kesin çözüm bulmaları kaçınılmaz olmuştur. Bu konuda kimlerin siyasi pay ve oy artırıma gideceği dahi söz konusu olmamalıdır. Yaklaşık 33 yıldır süren terör belası binlerce şehit vermemize sebep olmakla birlikte yöre halkı içinde büyük bela olmuş ve bir çok ailenin parçalanmasına neden olmuştur, acılı ailelerin normal hayata dönebilmesi mümkün olmamıştır bu manevi büyük acıların haricinde birde maddi boyutlar ülke ekonomisine ciddi manada büyük zararlar vermiş olup katrilyonlarca paranın kaybına sebep olmuştur.

PKK terör belası ile uğraşmasaydık Abdülhamit'in, Atatürk'ün, Süleyman Demirel'in ve Turgut Özal'ın büyük hayali GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) çoktan bitmiş olacak ve milyonlarca insan rahatlıkla iş bulacak ve hatta doğudan batıya göç yerine batıdan doğuya göç olacaktı.

Türkiye günümüzden çok çok daha zengin ve güçlü ekonomisi ile halkını refah içinde yaşatacaktı.

Bir çok hükümet, lider ve parti gören eskiten terör belası dış güçlerinde desteklediği ve hatta Türkiye'nin verimli toprakları üzerinde gizli emelleri bulunan kan emicilerin dayatmasıyla bu günlere kadar uzadı. Bizim iktidarlarımız da bir türlü bitiremedi, bitiremiyoruz. Artık bu sorunu aşmamız gerekiyor.

Ülkemiz değişim ve gelişimde güçlü ülkelerin gerisinde kalıyor. Yalnızca iç siyaset ile birbirimizi boğazlamayı geçip gerçeğe dönmemiz gerekiyor. Cenaze törenlerinde iktidara veya muhalefet liderine aleyhte slogan ve yumurta atmak hiç bir olayı çözmez; çözmeyecek de. Aksine gerilimi arttıracak. Şimdi CHP'liler yumurtayı attıranı aramakla meşgul olacak ve gündem konularını ikinci plana atacaklardır.

Siyaset ve siyasi parti temsilcileri siyasetin her şeyin üstünde olduğunu düşünerek ülke yararına asli görevlerini yapmak zorundadırlar. Ben bir vatandaş olarak bunu bekliyor ve istiyorum. Siyasilerin kavga yeri yalnızca seçim sandıkları ve kongreler olmalıdır. Cennet ülkemize el birliği ile sahip çıkmak zaruridir.

Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.