Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evinizde kalın

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 00:00

Hepiniz biliyorsunuz, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını 6 kıtanın tamamını etkisi altına aldı. Virüs salgınından ülkemizde payını aldı. 

Yapılan uyarıların ardından evlere kapandık. Kendimizi karantinaya aldık. Yayılmayı önlemek için uzmanlar sıklıkla uyardı, temastan kaçının, sokaktan uzaklaşın. Tedirgin şekilde kendimizce önlemler alsak da ligler ertelenmediği için Bursaspor-Boluspor maçına gitmek zorunda kaldık. Herkes tedirgin bir şekilde görevini yerine getirmeye çalışsa da konsantre olmakta hep beraber zorlandık. Karşımızdaki virüs öldürücüydü ve kaptığımız takdirde evdeki aile büyüklerimize bulaştırma riski de hayli yüksekti.

Bu arada futbolcular, basketbolcular, voleybolcular ardı ardına oynamak istemediklerini ve tedirgin olduklarını ardı ardına yaptıkları açıklamalarla duyurdular.

E haksız da değillerdi. Ligler ertelenmeliydi. İlk andan itibaren savunduğum konuydu. Ama bu inadı anlamak benim için hayli zor olacak. Çünkü ligleri erteleme kararı çok geç geldi. Fenerbahçe Basketbol Kulübü sporcularında korona virüs testi pozitif çıktı. Ve Fenerbahçe ile en son TOFAŞ Basketbol takımı karşı karşıya geldi. Şu an bütün sporcular testten geçiyor. Hepsi karantina da. İnşallah sonuç düşündüğümüz gibi çıkmaz. Herhangi bir sporcunun başına gelebilecek kötü bir olayda tek sorumlu ligleri ertelemekte geç kalanlardır. Bunun aksini kimse iddia edemez.

Bu arada bir konuyu daha belirtmeden geçmeyeyim. Futbol maçları ertelense de ben Bursaspor'a haksızlık yapıldığını düşünmeden geçemiyorum. Seyircili bir karşılamada alacağımız 3 puan var iken, saçma bir kararla seyircisiz oynattıkları Boluspor mücadelesinde 2 puanı sahada bıraktık maalesef. Eğer ligler o hafta ertelenmiş olsaydı puan kaybımız olmayacaktı.

Alınan önlemlerin amacı, salgın virüsün yayılmasını önlemek amacı taşıyor. Ama bir bakıyoruz kimse özveride bulunmuyor. Fıldır fıldır geziyor. Arkadaşlar kendinize gelin. Sizin bu sorumsuzluğunuz insanların ölümünü çabuklaştırabilir. Evinizde kalın, sizin yüzünüzden öleceğiz. Bütün dünyada küresel bir sorun haline gelen salgını nasıl olur da tatil olarak değerlendirirsiniz? Kendinizde misiniz? Şaka mı yapıyorsunuz? Sizler evlerinizden çıkıp tatil yapmaya devam ettikçe, bu süreci çok daha fazla uzatmış olacaksınız. Böyle sorumsuzca devam ederseniz, karantina asla bitmeyecek, süreç uzayacak.

O nedene bu kritik süreçten evde kalarak, karantinada kalarak daha az zararla atlatabiliriz. Tatilde değilsiniz karantinadasınız. Bunun bilincinde olun artık ve sorumsuzca davranmayın. Evinizde kalın..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.