Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Everest içinizde

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 00:00
Bir kenara not edilmesi gereken sözler, olaylar, anılar ve başarılar, her zaman vardır. Arada sırada başarısızlıkları da bir kenara yazmak, üzerinde kafa yormak ve danışmak iyi gelir insana. Nedenleri ve nasıl oldukları da mutlaka yazılı olarak dosyada ya da bilgisayardaki not defterinde durmalıdır. Buluta da gönderebilirsiniz anılarınızı. Kasalar oluşturun mesela bilgisayarınızda ve içine hayatınızın anlarını aktarın…

Eski bankacı ağabeyimiz Mümtaz Erdoğan’dan aldığım bir iletide ”Herkes Everest Dağı’na tırmanamayabilir ama herkesin tırmanabileceği bir Everest’i vardır” sözünü not edin mesela. Asıl olan birimizin diğerinden daha iyi olması değil, her birimizin kendi içimizde taşıdığımız potansiyelin, kendimiz için en iyi ve en doğru olanı bulmasıdır. Kendi potansiyelinin doruğuna ulaşan insan, zaten yaşam içinde diğerlerinin arasındaki doğru yerini de bulmuş olur.

Öyleyse bundan sonra;

Cesaretli olun, kendinizi tanıyın, hedef belirleyin, hedeflerinize odaklanın, stratejinizi oluşturun, planlamanızı yapın, hedefi parçalara bölün, kolay hedeflerden zor hedeflere doğru ilerleyin, hayatınız boyunca hedefleriniz olsun, şans diye bir şey vardır; siz yeter ki hazırlıklı olun, girişimci olun, disiplinli olun…

Disiplinli bir yaşam, önce özsaygıyı ve özgüveni, sonra da her durumda doğruları ve haklılığı savunabilme cesaretini getirir…”

Cesaret, hayatın dinamikleriyle kumara oturmak değil, kendi güçlü taraflarımızla, hayatın içinde hak ettiğimiz yeri elde etmek için harekete geçmektir. Cesaret, korkunun olmaması değil, korkunun kontrol edilmesidir… Yaşamdaki cesaretimizin ölçüsü yaptığımız seçimlerde görülür. Sonuçları belirleyen de aslında bu seçimlerdir. Aldığınız her karar cesaretinizin etrafa gösterilmesidir aslında. Hata yaparsanız tekrar etmekten sakının. Ayağa kalkın ve doğruyu aramaya başlayın.

Cesaretli Olun, tedbirli olun, riskleri yönetin, olumlu düşüncenin gücünü kullanın, risk gerçekleşirse elinizden geleni ve fazlasını yapın, bilgiyi ve krizleri yönetin, tutkularınızın peşinden gidin.

Tutku, vizyonu eyleme dönüştüren enerjidir, hayallerimizin peşinde koşacak gerekli gücü verir. Yaptığımız şeye dair duygularımız ne kadar güçlüyse ve yaptığımızın bizim için doğru olduğuna ne kadar yürekten inanıyorsak, tutkumuz da o kadar güçlü olur. Hayatın zorlukları karşısında hayallerinin peşinden koşacak ve onu gerçeğe dönüştürecek gücü ve enerjiyi kendilerinde bulamadıklarını düşünenler, her şey bir yana, kendi içlerine dönüp arzularının ve tutkularının derinliğine bakmalıdır. Çünkü başarılı olmak, bir tutku ve inanç meselesidir… Ne kadar güçlüyse siz o kadar öne çıkarsınız.

Tutku, yaşama aşık olmak demektir. Yaşamı hep daha fazla kucaklamak istemektir. Tutku, insanı içten harekete geçiren bir enerjidir ve bizi hedefimize yaklaştıracak tüm olumlu duyguları da beraberinde getirir, olumsuz duyguları ise bizden uzak tutar.

Artık hata yapmaktan korkmayın, her zaman bir B planınız olsun, değişime açık olun, kararlı olun, gerektiğinde geri çekilmesini bilin ve başaracağınıza inanın.

Başarı bir iç huzurdur; yapabileceğinin en iyisini yapmış olmayı bilmekten gelen bir iç huzur.

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli fark, kendi tercihlerini yapabileceği ve kendi yolunu çizebileceği özgür bir iradeye sahip olarak yaratılmış olmasıdır. Bu nedenle insanlar yaptıkları ve bazen de yapmadıkları şeylerden sorumludurlar.”

xxx

Deveci armutları sahnede

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Gürsu Deveci Armut Şenliği” 25 Kasım Cuma (bugün) ve yarın gerçekleştirilecek. Gürsu Ziraat Odası tarafından hazırlanan şenliğe ABD Southern, Uludağ ve Siirt Üniversiteleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı akademisyen düzeyinde destek verecek. Bu arada ABD’den Prof. Dr. Mohammed Abdus Salam ile Southern Üniversitesi Türkiye özel temsilcisi Prof. Dr. Osman Kandara ilçeye geldi. Ziraat Oda başkanı Kamil Dönmez’in karşıladığı akademisyenler, daha sonra Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Ziraat Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Bilgili’yi ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.