Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf'a dev müjdeler...

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 00:02

Türkiye'nin şahlanış hareketi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Ak Parti gurup toplantısında ekonomi merkezli verdiği müjdelerin ardı arkası kesilmiyor. Hükümetin özellikle Kobi öncelikli ekonomi çalışmalarına sokaktan destek fazlasıyla yüksek. Piyasaların en önemli sorunlarından olan yüksek cezalar ve vergi borçları ile KKB notları ise ilerleyen günlerde pozitif açıklamalarla sonuca gideceğe benziyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıklaması beklenen ekonomik paketinde esnafa yönelik dev müjdeler mecvut. Hükümetin özellikle yerli üretimi destekleyen pozitif finans sistemlerini devreye sokması elzem olarak görülüyor.

Hükümetten sosyal sigorta primleri başta olmak üzere yüksek enerji girdileri ve piyasada ki nakit yokluğuna dair çözüm bekleyen esnafın yüzünün güldürülmesi şart. Elbette Albayrak'ın bugün gerçekleşecek açıklamalarını da esnaf adına değerli buluyorum. Kabul etmeliyiz ki, Türkiye'nin son 1 yıldır içerisine çekilmek istenildiği çukurda Ortadoğu'da savaş, ekonomik dar boğaz ve toplumsal olaylarla hükümete karşı ayaklanmalar yatıyor. Hükümetin tüm bu çukur siyasetçilerine ve destekçilerine yönelik ekonomik alanda attığı adımlar, ülkenin bekası açısından kritik öneme sahip. Lakin piyasa koşullarını öncelikli kıldığımızda ve hükümetin iyileştirme azmini değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki, 15 Ocak'a kadar daha birçok süpriz ve müjde ile karşılaşacağımız kesin.

CHP Bursa tam kadro sahada...

Elbette iktidar kadar muhalefet görüşlerini de benimsemek gerekiyor. Bursa'nın yerel seçim kritiğini tuttuğumuzda 2 parti ve 2 aday arasında bir seçim görüyoruz. Ak Parti adına Alinur Aktaş, CHP adına Mustafa Bozbey yarışıyor. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile gerçekleştirdiğimiz sohbette kendine güveni yüksek bir il teşkilatı gördük. Akkuş, "elbette önemli değişimleri ittifak olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz, Ankara'da ve İstanbul'da görüşmeler devam ediyor. Partiler arası mutabakat sonrasında adaylarımızla sahaya ineceğiz. Bizim için öncelikli gündem ekonomi merkezli sorunlar ve Bursa'nın daha demokratik yönetilmesi" diyerek parti tabanında güçlü bir bütünlük sağlandığını ifade etti.

CHP İl Başkanlığı'nda ki ziyaretimiz devam ederken Hüseyin Akkuş'u ziyarete gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile de kısa bir sohbet fırsatı yakaladık. Bozbey'e neden CHP logosunu seçim kampanyanızda kullanmıyorsunuz diye sorduğumda "ben Bursa'nın Başkanlığına adayım" diyerek esprili bir yanıt verdi. Partiler arası görüşmeler sonrasında seçim kampayalarının da nasıl yürütüleceğine karar verileceğini ifade eden Bozbey, şuan böyle bir adım atmanın daha doğru olduğunu düşünüyor.

Aktaş'tan Bursa hamleleri...

Son dönemde güçlü bir sinerji ile sahayı adeta bombadırmana tutan Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Başkanı Alinur Aktaş, kenti boydan boya dolaşıyor. Bursa'nın tüm mahallelerinde etkinlikler yaparak halkla güçlü bir iletişim kuran Aktaş'ın ziyaret ettiği mahallelerde vatandaşların oturdukları sokaklara kadar olan sorunlarını görüşmesi pozitif etkileşim yaratıyor. Sokağa inerek sokağın nabzını, vatandaşın elini tutan Aktaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönül belediyeciliğini sahaya yansıttığını gözlemliyoruz.

Seçim kampanyaları her ne kadar tam olarak başlamamış olsa bile Bursa sokaklarında hem Aktaş hem de Bozbey kulisleri ve konuşmaları çoktan vatandaşın diline düştü diyerek keyifli bir gün diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.