Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin, “Reis Bursa’ya güveniyor”

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 00:00

Siyaset yerel seçim takvimi ile birlikte hareketlilik gösteriyor. Sürekli tırmanışta olan Bursa yerel seçim takviminde muhalefet halen ilçe belediye başkanlarını belirleyemedi. Ak Parti ve MHP’nin büyük bir beka ilkesi ile hayata geçirdiği Cumhur İttifakı vatandaştan destek görmeye devam ediyor. Son olarak MHP’nin seçim sloganı olarak “Beka için Milli Karar, Cumhur için İstikrar” cümlesini belirlemesiyle sokakta çizgi net bir görüntü aldı. MHP’nin, Ak Parti ile aynı odak nokta olan “Beka” hususunda gönül birlikteliği yapması ve ülkeye ekonomik zorluklar yaşatılmak istenmesi gerçeğine vatandaşın da kayıtsız kaldığını ifade etmemiz doğru olmaz.

Türkiye’nin en güçlü kentlerinden olan ve yine ihracatta ikinci büyük marka kent unvanını yıllardır elinde bulunduran Bursa’da siyaset bahar tadında ilerliyor. Ak Parti Milletvekilleri ile teşkilatlarının uyum sorununa yer vermeyecek şekilde bütüncül hareket etmeleri sandıkta birlikteliği kuvvetlendiriyor. Son 6 ayda 65 mahalle gezerek Ak Parti’nin en popüler Milletvekilleri arasına adını yazdıran Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile kenti, siyaseti, seçimleri ve hekimliği konuştuk. Bursa Haber Gazetesi ziyaretiyle kente ve Türkiye’ye yönelik derin izlenimler paylaşan Milletvekili Esgin, “Bursa’da fire vermeyeceğiz” diyerek adaylara ve teşkilata inançlarının tam olduğunu belirtti.

Bursa hususunda neden özgüveninin yüksek olduğunu sorduğum Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “siz de Ankara siyasetini artık daha yakından takip ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın penceresinden Bursa’ya baktığınızda inanılmaz bir sevgi selini görürsünüz Bursa’da. Reis bu sevginin sahibi olan Bursa’ya ve Bursalılara güveniyor. Bursa onu hiç yalnız bırakmadı. Devlet Başkanımız Sayın Erdoğan’da Bursa’nın hep yanında oldu. Bursa’ya olan özlem ve sevgisini bizlerle bir araya geldiklerinde gözlerinden ve sözlerinden okuyoruz. Ve inanıyorum ki, bu seçim sürecinde dolu bir Bursa programı ile hem hasret giderecek hem de Bursalılarla hasbıhal edecekler. Bizim Bursalılardan en büyük ricamız, Cumhur İttifakı adaylarına hem belediye başkanlığı hem de meclis üyeliklerinde sahip çıksınlar. Baskılara ve zorluklara boyun eğmeyen bir Türkiye inşa etmek isteyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 1 oy daha fazla kazandırarak sahip çıkalım” diyerek Devlet Başkanı Erdoğan ve Bursa arasında ki duygusal bağı ifade etti.

Ak Parti’nin güçlü bir sinerji ürettiğini ve bu başarılı enerjinin gençlerin kat ettiği büyüme adımlarıyla belgeli olduğunu ifade eden Milletvekili Esgin, “16 yıldır istihdam, istikrar ve güçlü ekonomi rekorları kıran Türkiye’yi her seçim öncesi vurmaya çalışanlara en büyük cevabı gençlerimiz ve kadınlarımız sandıkta vereceklerdir” diyerek gençlerin ve kadınların Ak Parti’nin tükenmek bilmeyen gücü olduğunu belirtti.

Yılmaz, “gönüllerde var olmaya devam edeceğiz”

Ak Parti’nin dinamik isimlerinden Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz’da gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Gençlerin gönlünde Erdoğan sevgisi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öyle bir nesil ve siyaset yürüttü ki, Ak Parti gelecek seçimlerin değil gelecek nesillerin partisi oldu. Dün olduğu gibi bugünde yarında gönüllerde var olmaya devam edeceğiz” diyerek Ak Parti’nin Yıldırım’da rekorlar kıracağını ifade etti.

Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz’ı ilk tanıdığım günden beri mütevazı ve samimi bir duruşu var. Kendisinin makama aday gösterildikten sonra da bu çizgiyi bozmamasını takdirle karşıladığımı ifade etmem gerekiyor. Ve yine Oktay Yılmaz karşısında muhalefetin halen daha rakip çıkaramadığını belirtmemde fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.