Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin'in alnı ak...

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 00:01

Ak Parti'de siyaset son dönemde bambaşka bir vaziyet aldı. Kentiyle ilgilenen kendini milletine hizmetkar eden vekillerin dönemine şahitlik ediyoruz. Elbette önceki dönem Milletvekilleri ile de farklı mesailer gerçekleştirdik. Lakin, hesap verebilme cesaretini gösterenine ilk defa rastlıyoruz. Ak Parti'nin Doktor Milletvekili Mustafa Esgin ile önceki gün keyifli bir sohbete imza attık. Çay'ın demini, insanın hasını gözlemledik. Çay misali sıcak yürekli Esgin ile Bursa özeline dair ne varsa konu ettik.

Yenişehir Havalimanının Bursa Milletvekillerinin de ortak çabası ile daha verimli kullanımı için tüm gayretleri Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet yönetimi ile birlikte sürdürdüklerini belirten Esgin, "elbette daha fazla noktadan ve hem daha fazla sefer sayısı hem de daha ucuza uçacağımız günleri de göreceğiz" dedi. Ulaşımın artık kara yolundan öte havayolu ile yapıldığını da ifade eden Milletvekili Esgin, "sadece Bursa Milletvekillerimiz değil Balıkesir Milletvekillerimiz ile de görüşerek Ankara'ya Bursa Yenişehir Havalimanı üzerinden uçmaları konularında anlaştık. Ve Balıkesir'den ucuş gerçekleştirecek Milletvekili arkadaşlarımıza Bursa kebabı ikram etme sözü vermeyi de ihmal etmedik" diyerek Bursa'nın aynı zamanda ciddi ve tarihsel büyüklükte bir gastronomi kültürü olduğunu belirtti.

Ak Parti'nin sağlık yatırım ve çalışmalarına da değinen Esgin, 16 yıl önce 180 yoğun bakım yatağı olan Bursa'nın bugün bin 300 yoğun bakım yatağı olduğunu vurguladı. Yine önümüzde ki yıl 29 Ekim'de Bursa Şehir Hastanesi ve diğer hastane projelerinin hizmete girmesiyle yoğun bakım yatak sayısının bin 750 yatak kapasitesine ulaşacağını ifade etti. Uludağ ile ilgili en önemli sorunları Kültür ve Turizm Bakanı ile istişare ettiklerini, bu süreçte ilgili her kurum kuruluş ve sivil toplum noktası ile ortak bir rapor hazırladıklarını beyan eden Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Uludağ'da işletmecilik yaparak sektörde önemli bir mevkiye ulaşan ve yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühleri ile Kültür ve Turizm Bakanı olan Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Bursa konusunda çok hassas. Kentin turizm ve kültür değerlerini tarih bütünlüğü ile ele alan Sayın Bakanımız, 365 gün Uludağ'ın hizmet verebilmesini arzu ediyor. Bizlerde bu yönde üzerimize düşeni yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" diyor.

Elbette Bursa'nın en önemli uçuş beklentisi olan Gaziantep konusunda bende Sayın Kültür ve Turizm Bakanımı Mehmet Nuri Ersoy'a bir çağrı yaparak, "Haydi Bursa'dan Gaziantep'e birlikte uçalım" diyorum...

"Bursaspor ortak paydamız"

Kentte yüzde 2'lik bir kesimin varlığından bahseden Milletvekili Esgin, "kentin yüzde 98 oranı her konu da aynı ruh ve ortak akıl ile hareket ederken, yüzde 2'lik bir kesim ısrarla 'biz ne diyorsak o olacak' diyor. Biz o yüzde 2'lik kesimin artık yüzde 98'den büyük olmadığını herkese göstereceğiz. Bursaspor söz konusu olduğunda bizim elbette her zaman söylenecek çok sözümüz var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İP Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nunda ortak destek verdiği 'VAR' konulu açıklamamız iyi niyetli olmayanlar tarafından farklı algılatılmak isteniyor. Değerli vekillerimiz TBMM'nin kapanış günü başka şehirlerde ve farklı görevlerde oldukları için aramızda olamadılar. Herkes çok iyi bilsin ki, Bursaspor bizim ortak paydamız. Biz o gün oraya Ak Parti değil Bursaspor atkıları ile geldik. Bursaspor'un geleceği elbette Bursa siyasetinin de öncelikli meselesidir" diyerek kentin oturan boğalarına veryansın etti.

Uzun yıllardır Bursa ve Bursaspor'a fayda üretemeyen bir kesiminin boş lakırdıları ile geçti. Geldiğimiz noktada sürekli muhalefet olan ve iktidar kumpasçılığı yapan, ama iktidar parti içerisinde ama muhalefet içerisinde ortaya çıkan varlıklar gördüğümüz doğrudur. Ve yine görüyoruz ki, söz konusu birliktelik ve kardeşlik olunca Ak Parti Bursa Milletvekilleri üzerlerine düşeni fazlası ile gerçekleştiriyorlar.

Elbette Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in şu ifadelerini de atlamamak gerekiyor. Esgin, "biz bugün burada sizlerle buluşuyoruz. Yine başka toplantılarda gerçekleştiriyoruz. Kimse bizim kendi başımıza buyruk hareket ettiğimizi düşünmesin. Ak Parti bir kurallar ve kurumlar bütünüdür. İl Başkanımız Ayhan Salman'ın haberi olmayan hiçbir adımımız yok. Ak Parti'nin Bursa'da temsilcisi ve üst kimliği, İl Başkanlığı ve İl Başkanı Ayhan Salman'dır" diyerek İl yönetimi ve teşkilat disiplinini önemsediklerini vurguladı.

Bursa'nın uzun yıllar kaybetmesine neden olan ağabey siyasetinin bitmesiyle birlikte, kardeşlik ve barış döneminin izlerini gördüğümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcilerimizde millet sorumluluğunun da maksimum düzeyde olduğuna şahitlik ettik. Her 6 ayda bir gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Millet'e hesap vereceklerini ifade eden Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in gördük ki, alnı ak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.