Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğrul Yalçınbayır'dan selam

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2020 00:00

Ertuğrul Yalçınbayır

Önce SELAM sonra KELAM

Sözün başlangıcı Selam. Tanıdığım, tanımadığıma Selam.

Selam vermek, Selam almak insanların birbiri üzerindeki haklarından. Selam barıştır, esenliktir, güvendir. Selamla yalan ve haksızlık bağdaşmaz. Selam sorumluluktur. Selamda cimrilik yok. Herkesi selam yurdunda barışa davet ediyorum. Selamın sorumluğu içinde

Herkese Selam.

Anıları yazarken zaman tüneline giriyorum.

Defterleri açıyorum. Sayfaları çeviriyorum ..

Google amca bazı hususları kayda almış. Defterde kilerle Google kayıtlarını ve sonuçlarını karşılaştırıyorum.

Bugün ki konu; TEMİZ SİYASET.

Siyasette usul, edep , nezaket.

Nerede Ahlak!

Hayatta, Siyasette, Evde, İşte ?

Sözler güzel.

Eylemler NEREDE?

Güzel sözleri eylemle yaşatalım, yüceltelim.

Geldik, gördük, göreceğiz ve gideceğiz.
Bir yolculuğun içindeyiz ...
Bu yolculukta neler yaptık, nelerle karşılaştık. Zorlukları, dar geçitleri, kolaylıkları yaşadık.
Belli görevlerde bulunduk, görevlerin getirdiği hak ve yetkileri, özgürlüğü kullandık. Özgürlüklerin nimetlerinden yararlandık. Görevlerin zorluğunu, zorunluluğunu gördük.
Bir yolculuğun içindeyiz. Bu yolculukta karşılaştığımız aktörler ve faktörler ...
Yaşadıklarımızı dil ile söylemek kolay. Ancak yazı ile konuşmak ve yazmak zor. Yaşam artıları ve eksileri ile bir bütün. Bu bütünsellik içinde yerimiz ne, hesabımız ne?
Eserler önümüze serilecek ve hesap vereceğiz. Yaşananlar boşuna değil, herkese bir ibret ve geleceğe emanet.
Yazılanlar, anlatılanlar bir yaşam serüveninin anlatmaktan ibaret. Niyetimiz halis ve net. Yapabilirsek bu da bir hizmet.
Yaşadığımız kişilerin insanlık onuruna saygı görevi öncelikle bize ve size emanet.

Ertuğrul Yalçınbayır 1946 yılında Hasköy, Bulgaristan'da doğdu. 4 yaşında ailesi ile beraber Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlığa başladı. Bir süre Bursaspor genç takımînda futbol oynadı. 1970'lerde bir süre CHP içinde görev alan Yalçınbayır 80'li yıllarda Milli Görüş hareketine yakınlaştı. 1995'te Refah Partisi'nden Bursa milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Bir müddet sonra parti yöneticilerini eleştirmesi Milli Görüş'ten kopmasına neden oldu. 1999 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden tekrar Bursa milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Anayasa komisyonu başkanlığı yaptı, bu görevi Turhan Tayan'dan devraldı. TBMM 312. madde, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlık süresinin uzatılması ve türban gibi konularda ANAP yönetimiyle sorunlar yaşadı. 2001 yılında Anavatan Partisi'nden istifa eden Yalçınbayır AKP'nin kurucuları arasında yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP'den Bursa milletvekili seçildikten sonra Abdullah Gül başkanlığında kurulan 58. hükümette başbakan yardımcılığı görevinde bulundu.

20,21 ve 22. dönem Bursa milletvekilliği yapan Ertuğrul Yalçınbayır Türkiye Futbol Federasyonu Müşahidliği ve Bursa Belediye Meclis üyeliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ertuğrul Yalçınbayır ülkemizde demokrasiyi gerçek manada savunan şahsiyetlerin başında gelir, bizde kendisini takdir ile izleriz, yıllar önce Yalçınbayır'ın danışmanlığını yapan değerli dostumuz Yüksel Baysal'dan bir çok olumlu bilgi almıştık, 1 mayıs işçi bayramının resmi tatil olması için verdiği emekleri de işçi sınıfı unutmamalıdır. Üstte ki yazıyı Ertuğrul Yalçınbayır'ın sayfasından aldık, iyi niyet ve güzellik duygularıyla bezenmiş bu yazıları okurlarımızla paylaşmak istedik. Sayın Yalçınbayır takdiri hak eden bir değerdir, 1 Mart teskeresinin Meclisten geçmemesi için verdiği mücadeleyi takdir etmiş ve o dönem de vatandaş olarak bizzat kendisine de teşekkür ederek söylemiştim. Başbakan yardımcılığı görevini kaybedeceğini bile bile doğru gittiği yoldan hiç sapmadı. Bir nevi de Yalçınbayır'ın mücadelesi yanlış karar alan parti genel merkezlerine karşı da yapılmıştır. İşte bu tarz milletvekillerini artık günümüzde TBMM çatısı altında görmek neredeyse bir hayal oldu. 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve 2017 referandum'unda Sayın Yalçınbayır ile yaptığımız görüşmelerde kendisinden çok faydalanmıştık, Son olarak Ocak ayı başında Bursa Vakfı tanıtım gecesinde ödül töreninde yaptığı konuşmayı ayakta alkışladık. Ertuğrul Yalçınbayır'a sağlıklı uzun ömürler diliyoruz ve demokrasi adına ülkemizin ve gençlerimizin kendisinden faydalanmasını umuyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.