Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erol Ağabey’in gazeteci olarak 50. yılı…

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2014 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2014 09:44
  

Genç yaşta muhabir olarak gazeteciliğe başladığımızda bu mesleğin hassasiyetlerini ustaların yanında öğrenmeye çalıştık.

Aramızdan ayrılanları rahmetle anarken, hala daha öğrenme aşamasında olduğumuz inancıyla bütün büyüklere gönülden sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Benim açımdan ustalar arasında ayrı bir yeri olan Erol Nural (Erol Ağabey), 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle gazeteci olarak bu meslekteki 50. yılına ulaşıyor…

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde eğitimine devam ederken, 1 Ocak 1965’de Son Havadis Gazetesi’nde mesleğe başlayan Erol Ağabey, hem eğitimine devam edip hem de çalışmanın güzelliklerinden bahsederken, 1967’den itibaren Ankara’da Hürriyet Gazetesi’nde görev aldığını ve yine bir başka 1 Ocak’ta, 1973 yılında Hürriyet Gazetesi’nin Bursa Büro Şefliğini üstlendiğini, 1982’de de Bursa Hakimiyet’te Haber Müdürlüğüne geldiğini anlatırdı.

Yıllar sonra bir çırağı olarak kendisi ile Bursa Haber Gazetesi’nde yazma imkanına ulaştığım Erol Ağabey, 1980’li yılların hemen başında, emek yoğun olarak çalışılan dönemde Haber Müdürlüğümüzü yaparken, hangi haberi nasıl ele alıp değerlendireceğimizden tutun da haberin fotoğrafını çekerken dikkat edeceğimiz hususlara kadar bir öğretmen gibi bıkmadan usanmadan deneyimlerini paylaşırdı.

Her sabah bizleri toplayıp ilk önce kendi gazetemizi, daha sonra da diğer gazeteleri okuyup güne öyle başlamamız gerektiğini tembihleyen Erol Ağabey, haber toplantılarında tek tek gündemlerimizi verip etkinliklere gönderirken de adeta ertesi günkü gazetenin ana hatlarını oluştururdu. Özel haberlerin farklılığını ve devam ettirilmesini, haber atlatmanın keyfini Erol Ağabey sayesinde öğrendik ve pek çok kez yaşadık.

Erol Ağabey, kendisine özgü nezaketi, ama yeri geldiğinde de tatlı sert çıkışlarıyla, hem özel yaşantısı, hem de mesleki anlamdaki deneyimi ve paylaşımları ile örnek olmuştur bizlere.

Çok fırçasını da yemişizdir, ama hepsinin bizim iyiliğimiz için olduğunu biliyorduk.

Şimdilerde gazetecilik adına yaşanan karışık ilişkilerden uzak durmamız gerektiğini bizlere öğütlerken, söylediğiyle yaptığı arasında bir gün bile çelişki görmedik. Neye inandıysa ve yazdıysa hep arkasında durdu ve öyle öğretti.

Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi bir büyüğümüz olarak yaşı 70 ama işi bitmemiş, hala daha üreten…

Aslında anlatacak çok anı ve pek çok manşetin, tam sayfa haberlerin arka planı var. Onları ve bizde saklı olup da daha yazmadıklarımızı, gazeteciliği yarısının arşivcilik olduğunu unutmadan ve arşivdeki her şeyin yeri geldiğinde kullanılacağını hatırlatarak bir başka yazıda paylaşırız.

Bir ustadan öte ağabey olan Erol Nural hakkında çok da haddim olmayarak bunları yazarken, mesleğimizdeki 50. yılı münasebetiyle Erol Ağabey’i sevgi ve saygıyla kutluyorum.

Eşi Müjgan abla, çocukları ve torunları ile birlikte uzun ömürler dilerken, iyi ki varsın Erol Ağabey diyorum.

* * *

Yılın son haftası başladı.

Perşembe günü yeni yılın ilk günü. Herkese şimdiden sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.

Yeni yıl ile birlikte ekonomik gelişmeleri değerlendirmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.