Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermeni oyunlarına Amerikan çanağı

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 00:03

Amerika ile Türkiye arasındaki bir dost bir düşmanlık hali vaziyeti devam ediyor. Amerika, bizleri Asya ile Avrupa arasında köprü görevi üstlenen Türkiye’yi kendisine müttefik olarak görse bile, çakırları zedelendiği andan itibaren, bir kenara itip, sonrasında gelip sırtımızı okşayarak bizleri yanında olduğunu söyleyip, kandırmaya devam ediyor.

Artık oyun bitti.

Amerika ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerle ilgili sıkıntılar, 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra kopma noktasına geldi. Nedeni basit, FETÖ elebaşının bu ülkede yaşatılmasına göz yumulması, Uluslar arası anlaşmalar ve ili ülke arasındaki suçluların iadesine yönelik sözleşmeler bir kenara itilmiş, sıra FETÖ’&ye gelince koruma ağları örülmüş.

Bugünlerde ise Türkiye’nin gerçekleştirmekte olduğu ve haklılığı dünyanın pek çok ülkesi tarafından tescil edilen Barış Pınarı Harekatı devam ederken, müttefikimiz Amerika’nın Fransa ile ortak hareket ederek, Ermeni Soykırım Karar Tasarısını Temsilciler Meclisi’nden geçirmesine yönelik köşe yazımda, dost kazığı başlığını kullanmıştım.

Gerçekten de dost kazığı yedik.

Bunu sindirmek pek mümkün değil. Çünkü Amerika kendi kendisiyle çelişkili hale geldi. Nedeni; tarih yalan söylemez.

Seneler öncesine gidelim. Tarihin sayfalarında yazılı olanları hatırlayalım istedim. Bu konuda şu anda sosyal medya genelinde pek çok paylaşım ve daha da üzerine eklenmiş bazı bilgilerle tepkiler söz konusu. Ermeni çeteleri, 1980’li yıllarda Türkiye aleyhine propaganda yaparken, yurt dışında görevli elçilerimize yönelik suikastlar düzenlediler. Bu arada, Avrupa’nın pek çok ülkesinde, hatta Amerika’da da Türkleri Soykırım yapan bir ülke olarak tanınması adına, Ermeni Soykırımı yasa tasarıları hazırlayıp, kendi yandaşları tarafından meclislere sundular.

Aynı tezgah o yıllarda Amerika’da da kurgulandı.

ABD eski Başkanı Reagan’ın danışmanı Fein: Ermenilerin iddiaları ve kongreden karar çıkartma girişimlerine yönelik bir inceleme yaptı.

Beyaz Sarayda araştırma yaptı, meşhur olayda Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlı’yı katlettiği ortaya çıktı!!!.. *Ermeniler, kendi Arşivlerini açmıyorlar, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar!!!…*” dedi. 

Dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan’ın Hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, sözde Ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi. Ermenilerin bu iddialarının son derece asılsız olduğunu belirten Fein, Reagan’ın başkan olduğu 1981de bu konunun Beyaz Saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi. İşte sözde Ermeni soykırımı konusunda Fein’in açıklamaları: 

“*Osmanlı İmparatorluğu’nun azınlıklara karşı “müthiş” sayılabilecek bir özen gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekir*azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarını son derece rahat bir şekilde sürdürdü. 

Ermeni terör çeteleri I. Dünya Savaşı sırasında Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlıları öldürdü. Bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçektir. Ermeni kayıplarının ise 500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı. Burada asıl önemli konu, Ermenilerin ihanetidir!!!.. Osmanlı da kendisini savundu!.

Özellikle ABD’de yaşayan Ermeniler, soykırım yalanı ile büyük getiri sağlıyor. ABD yönetimi de büyük paralar döndüğü için Ermenileri karşısına almak istemiyor. Ermeniler ısrarla kendi Arşivlerini açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen getirimi kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak.” 

Evet, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuların gündeme getirildiği her yıl Nisan ayında ve sürekli olarak açıklama yapıyor. “Bizler, Ermenilerle ilgili arşivlerimizi açıyoruz. Hangi ülkeden gelirse, hangi milletten olursa, hangi inançtan olursa olsun, gelsin, bilim insanları bu arşivleri incelesin ve gerçekleri ortaya çıkarsın. Ermenilerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Onlarda arşivlerini açsınlar, nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu bütün dünya anlasın, öğrensin.”

İşin özü bu.

Ülkemizde de belki sayıları milyonları bulan Ermeni vatandaşlarımız var. Bunların bazıları da akademisyen kimlik taşıyorlar. Onlar, yaşanılan olayları atalarından, dedelerinden, anne ve babalarından dinlemişler. Anlatıyorlar. Fakat, Ermeni diasporası bu anlatılanlara da “Türkler baskı yapıyor” iddialarıyla çürütmeye çabalıyor.

Aynen tekrar yazıyorum, ayıdan post, gavurdan dost olmaz… Atalarımız zamanında söylemişler. Çok da doğru söylemişler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.