Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkan Aydın ve CHP

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2015 01:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 01:26

 

Gazetemizin yönetimi güzel bir uygulamayla haftada bir gün köşe yazarlarıyla kentin önemli isimlerini bir araya getirmeye başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ile başlayan organizasyon, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile devam etti. Her iki vekilin de ortak özelliği, parti politikalarının yanı sıra kendi özgün düşüncelerini de sunmaları ve doğru bildiklerini ifade etmeleriydi. Zekeriya Birkan ile sohbetimizin üzerinden çok vakit geçtiği için bugün Erkan Aydın'ın açıklamalarıyla ilgili yazdım.

 

Çarpıcı CHP analizi

Samimi bir ortamda geçen görüşmede Aydın dürüstçe bir CHP analizi yaptı. CHP'nin takılıp kaldığı yüzde 25 bandını aşamayışını geçmişin ağırlıklarına bağlayan Aydın, günümüzde herkesin değerlerine saygılı olduklarını ancak üzerlerine yapışan CHP imajını henüz yıkamadıklarını söyledi.

Aydın, CHP'nin en önemli sorunlarından birisinin de iç çekişmeler olduğunu şu çarpıcı sözlerle ifade etti: "CHP'liler iç mücadeleye ve çekişmeye harcadığı enerjiyi maalesef seçimlerde harcamıyor. Yerel ve genel seçimlerde ortada olmayan insanlar, iş delege seçimlerine gelince çalmadık kapı bırakmıyorlar. Siyasette seçmene dokunmak çok önemli, bizim CHP'de en büyük eksiklerimizden birisi de bu."

 

CHP içindeki garip açıklamalar

CHP'nin yeni yüzünün temsilcilerinden birisi olarak gördüğüm Aydın'a, 7 Haziran'da başarılı ve aktif bir seçim kampanyası yürütüldüğünü, CHP'nin son yıllarda eskisi gibi inançlarla çatışmadığını, daha uzlaşmacı, kapsayıcı ve olgun bir politika izlediğini lakin parti içinden çok garip açıklamaların da geldiğini ve başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yönetiminin de bu isimleri susturmadığını belirterek düşüncelerini sordum.

Bu konudaki sıkıntısı yüzünden okunan Aydın, "Eren Erdem Cumhurbaşkanı'nın bile gündemine girdi. Milletvekilleri olarak attığımız adımlara dikkat etmemiz gerekir. Zaten birkaç tane daha önceden yaşanmış, yediği yaftalar var. Bunun üzerine savcının iddianamesini bile söylese partiye yazılıyor ve genel başkan da onu izah etmek, savunmak durumunda kalıyor. İyi düşünüp hareket edilmeli. Aslında bu konular çok hassas, devamlı da dikkat edilmesi konusunda uyarılar da yapılıyor ama CHP'nin bir yapısı var ve herkesi dizginleme şansınız yok. Bizim CHP daha özgürlükçü bir parti olduğu için kimsenin de kulağından çekip 'şunu söyle, bunu söyleme' diyemiyorsunuz. Azıcık bunu söylemeye kalktığınızda kazan kaynıyor. Böyle de bir tarafı var" dedi.

 

Ortak akıl

Kendisi de bir dönem belediye başkan adayı olan Erkan Aydın, yerele ilişkin değerlendirmesinde ise AK Parti iktidarında Konya, Kayseri, Samsun gibi illerde yapılan başarılı çalışmaları Bursa'da göremediklerinden yakındı. Yerel yönetimlerde asıl meselenin kentin ortak akılla yönetilmesi olduğunu vurgulayan Aydın, "Yaptığınız bir iş için yarın sizi iyi mi anacaklar kötü mü anacaklar, doğru yere mi harcayacaksınız, yanlış yere mi harcayacaksınız, mesele bu. Egolar ön plana geçtiğinde, egolar aklın önüne geçtiğinde bu sefer doğruyu görmüyorsunuz, danışmıyorsunuz. Bizim partide de olsa, iktidar partisinde de olsa yani hep aynı sıkıntı" diye yakındı.

Sonuç olarak Erkan Aydın'ın açıklamaları samimiydi ve lafı eğip bükmeden mertçe doğru bildiklerini söyledi. Şimdi bazı CHP'lilerin Aydın'ı CHP'li olarak görmeyip açıklamalarına da burun kıvıracaklarını biliyorum ama onlar Erkan Aydın'ın ön seçimle TBMM'ye giden bir vekil olduğunu hatırlatıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.