Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Türkiye'yi ısıttı...

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 00:02

Tüm olumsuz koşullara ve gelişmelere rağmen, Türkiye'nin herhangi bir beka sorunu olmadığını sürekli ifade ederim. Elbette ekonomi hususunda da sabrın sonu selamet. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti gurup toplantısında ekonomiye dair açıklamaları 15 Ocak müjdelerinin ilk habercileri. Ak Parti ve Erdoğan'ın içerisinde bulunduğu büyük kıskaç bana yengeçlerle dolu havuza düşmüş bir yiğidi andırıyor. Yengeçlerin birinden kurtulsa diğeri bir tarafını ısırıyor yiğidin. Hal böyle olunca, yiğit ayağa kalkacak derman bulupta düşmanları ile savaşamıyor. İşte bugün hem Türkiye'nin hem de Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içerisinde bulunduğu durum budur diye özetleyebilirim.

Havaların soğuması ulaşımı etkilediği kadar yardımlaşmayı da arttırdı. Ve siyaset bir kenara konurken, ekonomi gündeme yeniden oturmaya başladı. Ankara'dan üst üste gelen açıklamalar ile kar bereketini Anadolu'da hissetmeye başladık diyebiliriz. Siyasetten bunaldığımız hatta yorulduğumuz bir dönemde ekonomi adına yapılan bereketli açıklamalar piyasalara moral kattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkbankası ve Ziraat Bankası üzerinden kredi kartı ve kredi mağdurlarını sevindiren haberleri ile esnafa yönelik kredilendirme müjdesi vatandaş arasında memnuniyetle karşılandı. Uzun zamandır piyasalarda ciddi bir nakit eksikliği sıkıntısı yaşandığının farkında olan Ankara'nın piyasaları canlandıran açıklamaları önümüzde ki günlerde etkisini daha fazla gösterecek. Ak Parti Genel Başkanı ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi merkezli açıklamaları zorlu ve soğuk günler geçiren Türkiye'yi adeta ısıttı. Vatandaşın yüzünü güldüren açıklamalar sonrası herkes uygulamaların ne zaman başlayacağını bekliyor.

Ekonomi'ye dev müjdeler...

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gurup toplantısında yaptığı önemli açıklamalar ekonomiye dev müjdeler olarak yansıdı. Sosyal yardım hizmeti alan yaklaşık iki buçuk milyon vatandaşın 80 TL'ye kadar olan elektrik faturalarının devlet tarafından ödenecek olması önemli bir sosyal yardım projesi olarak kayda geçti. Hükümetin 16 yıllık iktidar sürecinde sosyal devlet olmanın tüm gerekliliklerini yerine getirdiklerini ifade eden Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni projelerle önümüzde ki günlerde yine vatandaşları sevindireceği gelen kulisler arasında yer alıyor. Ekonomi merkezli yürütülen siyasi hareketler fazlasıyla değerli. Türkiye'nin bahara bambaşka bir bütünlük ve güç ile girmesi gerekiyor. İhracat merkezli finansal motivasyonun yüksek olduğu bir dönemde, iç piyasaya yönelik böylesine güçlü bir sinerjiyi olumlu değerlendirmeliyiz.

Türkiye'nin artık kaçıracak fırsatları yok. Vatandaşların hükümetten beklentileri acil bir liste oluşturulduğunda bir elin parmaklarını geçmiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 meselesi, kamu çalışanlarında maaş eşitsizliği, inşaat başta olmak üzere sektörleri etkileyen yüksek oranlı krediler ve yükselen faizler öncelikli sırada yer alıyor. Devlet Başkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi müjdeleri bu anlamda önemli sinyaller veriyor. Türkiye'nin 2019 yılında yerel seçimlerle birlikte bir sıçrama hareketi yapacağını şimdiden müjdeleyebilirim.

Özellikle Suriye askeri operasyonları ve FETÖ merkezli operasyonların sonuca varması ile birlikte inanıyorum ki Türkiye, 2023 yolculuğunu fazlasıyla güçlü bir ekonomi ile sürdürebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.