Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan coştukça coştu

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 00:03

Bursa, ülkemizin en önemli yatırımlarından olan Otoyol Projesi ve Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle büyük kazanımlar elde etti. Kim ne derse desin, Bursa sağlık ve ulaşım alanında büyük bir eksikliğin tamamlanmasıyla nefes almaya başladı.

Ülkemizin ilk yap-işlet-devret modelli otoyol projesi olan 426 kilometrelik Gebze, Orhangazi, İzmir otoyolunun Bursa’yı ilgilendiren 192 kilometrelik bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanlığı yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan katıldı. Aynı anda bin 355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi’nin de resmi açılışı yapıldı.

Törende bir ilke daha tanık olduk. AK Parti İzmir milletvekili ve eski başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı olarak yolun yapılmasında, planlanmasında büyük emeği geçmesi nedeniyle Balıkesir’de görevlendirilip, Balıkesir etabının açılışını gerçekleştirdi.

Yolun, Bursa Badırga Batı Gişeleri kesiminde yapılan açılış törenine Bursa halkının ilgisi ise son derece büyük oldu. Erdoğan, bu durumu “Bursa bizi özlemiş, bizde Bursa’yı özledik” şekilde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa teşkilatları ve halkın törenlere gösterdiği ilgiden son derece memnun gözlendi. Karşısında ve ağustos sıcağında, termometreler 32 dereceyi gösterirken yaptığı konuşmasında ise yap-işlet devret modeli ile yapılan hizmetlerin ülke ekonomisine olan kazanımları anlattı. Muhalefetin özellikle de CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem otoyol hem de şehir hastaneleriyle ilgili yaptığı eleştirilere de cevap veren Erdoğan, “bakıp gör Bay Kemal, bu otoyol devletin kasasından tek kuruş çıkmadan 11 milyar dolarlık yatırım ile gerçekleşti. 22 yıl 4 ay işletilecek ve sonra devlete devir edilecek. Devlet bu iş yapılırken ayrıca 6.3 milyar lira kazandı. Eskiden sarf edilen yakıtlar, geçirilen vakit kaybı ve çevreye salınan zararlı gazlarında etkileşimi ve hesaplanması halinde ekonomiye 3,5 milyar lira daha tasarruf sağlanıyor. Bizler, her türlü hesabı kitabı yaparak, yolun bedeli için belli geçiş rakamlarına imza attık. Bu imzamız, maliyetin yüzde 8’i oranındadır” dedi.

Erdoğan Şehir Hastanesiyle ilgili eleştirilere de, “diyorlar ki, şehir hastanelerinin maliyeti, kaça yapıldığı bilinmiyor. İşte rakamlar. Bursa şehir hastanesi 2 milyar 286 milyon Dilara mal oldu. Bu bedel için devlet kasasından tek kuruş ödenmedi. 25 yıl işletme süresi verildi. İnsanlarımız, modern, sağlıklı bir ortamda ileri teknoloji ile sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başladı. Dünyanın sayılı sağlık merkezleri, en modernleri Bursa’da yapıldı. Bizim milletimiz her hizmetin en iyisine layık” sözleriyle, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “bedelleri bilinmiyor”, açıklamasına rakamlarla cevap vermiş oldu.

Miting alanında yoğun ve coşkulu kalabalığı gören Erdoğan, halkla beraber coştukça coştu. Ekonomiden, mille gelire, asayiş ve eğitim uygulamalarından, terörle mücadeleye kadar her konuda bilgiler verdi.

Erdoğan, konuşması sırasında Bursa’nın hızlı tren yatırımlarına değindi. Projedeki bazı aksaklıklar nedeniyle hizmetin geciktiğini, fakat ne yapılıp edilip, Bursalıların hızlı trenle buluşup, Bursa-Ankara ulaşımının 2 saat 15 dakika, yine Bursa İstanbul ulaşımının 2 saat 15 dakikada gerçekleşmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Erdoğan’ın ulaşımla ilgili ikinci açıklaması ise Geçit ile Bursa Şehir Hastanesi arasındaki beş buçuk kilometrelik şehir içi raylı sistem ulaşımı oldu. Bunu en kısa zamanda yapacaklarını duyurdu. Bizler ise, mahalli seçimler öncesinde açıklanan Bursa’nın kent içi raylı sistem ulaşım projelerine merkezi bütçeden yapılacak olan yatırım destekleriyle ilgili müjde bekliyorduk. Bu müjde miting alanında gelmedi.

Bursalılar olarak yine kentsel dönüşüm mağdurlarıyla ilgili çözüm planı bekliyorduk, bu konuda da bilgiler verilmedi.

Bursa, en kısa deyimle ülke genelinde, dünya genelinde iki önemli hizmetle tanıştı. Birisi İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu. Bu otoyol sayesinde öyle umuyorum ki artık Bursa’nın kent merkezindeki trafik sıkışıklığı önlenecek. Özel günlerde, tatil zamanlarında ise Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi ile Karacabey Kavşağı ve Başköy çevre yolu kavşağı arasındaki yaklaşık 35 kilometrelik bölümü bizler 2-3 saatte güç bela kullanmak zorunda kalmayacağız.

Çünkü İstanbul’dan bu yola girecek olan sürücüler, Kocaeli, Yalova, Bursa Orhangazi, Bursa Osmangazi, Mudanya ve Badırga, Karacabey Kavşaklarından geçip, Balıkesir, Manisa, İzmir Çevre yoluna ulaşacaklar. Aydın Selçuk Kavşağına ulaşabilecekler.  Buradan da tatil beldesi Çeşme’ye, Bodrum’a, Muğla’ya, Marmaris’e gidebilecekler. Çanakkale 18 Mart Köprüsü tamamlandığında ise yol, Balıkesir üzerinden Çanakkale ve Tekirdağ ile bütünleşecek. Böylece Bursa, İstanbul-İzmir’in dışında ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olan Tekirdağ ile de otoyol sayesinde bütünleşecek.

Başta Ege sahilleri ve tatil merkezlerine gitmek ve gelmek isteyen sürücüler için bu yol sayesinde ulaşım hem 100 kilometre kısalıyor hem de hızlı ve seri ulaşım nedeniyle vakit azalıyor. Bu sürücüler, tatilciler, eskiden olduğu gibi Manisa’da İzmir Çevre yolundan çıkıp, Balıkesir ve Bursa’ya gelerek, trafik yükünü çevre yolu ve eski deyimle Nato yolu üzerinde ulaşımda çileli yolculuk ve trafikte tıkanma oluşturmayacaklar.

Bu yol sayesinde sadece Bursa değil, Balıkesir, Manisa trafiği de rahat nefes almış olacak. İlk deneyim bu hafta sonu gelen Kurban Bayramı nedeniyle yaşayıp göreceğiz. Halkımız, paralı yolu mu, bedava yolları mı kullanacak?

Bakalım….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.