Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, 'Bursa gönül şehridir'

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 00:00

İstanbul - İzmir Otoyol açılışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bursa'nın bizim yanımızda olması gücümüze güç katıyor" diyerek kente övgü dolu dizelerle seslendi.

 

Cihanı hiçe satmaktır adı aşk

Döküp varlığı gitmektir adı aşk

Elinde sükkeri ayruğa sunup

Ağuyu kendi yutmaktır adı aşk.                    

Belâ yağmur gibi gökten yağarsa

Bâşını âna tutmaktır adı aşk

Bu âlem sanki oddan bir denizdir

Âna kendini atmaktır adı aşk.

Var Eşrefoğlu Rumî bil hakikat

Vücûdu fâni etmektir adı aşk…

 

Yukarıdaki dizelerle Bursa'yı gönül şehri gönlünün şehri ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Suriye politikalarını eleştiren ve ülke lehine projelere destek vermemekle suçladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da vardı. Kılıçdaroğlu'nu 15 Temmuz gecesi FETÖ lehine cümleler kullanmakla itham eden Erdoğan, 'S-400 sürecinde de karşımızda durdu' diyerek eleştirdi.

 

'Yatırımcıların şehri Bursa, istihdamı artırarak yatırımlarını güçlendirsin' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde altın döneme ulaşıldığını ve 50 Milyon turist seviyesini aştıklarını ifade etti. Bursa sanayici ve iş adamlarına övgüler ile hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'birilerinin ülkemizin üzerine atmak istediği ekonomi bombası ellerinde patladı' dedi. İş dünyası ve esnafın ekonomi ile ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayarak üretmeye, ihracata, yeni yatırımlara hız katmasını vurgulayan Erdoğan, 'bekleme vakti geçti şimdi hız yapma vakti' dedi.

 

Erdoğan teşkilatları birleştirdi

 

Halkın ilgisinin sıcak havaya rağmen yoğun olduğu program öncesinde de önemli gelişmeler yaşandı. Teşkilat içi tartışmaları bir kenara bırakan Ak Parti mahalle başkanları ve önceki dönem Milletvekilleri ile Meclis üyeleri 'Reis yalnız bırakılamaz', 'Cumhurbaşkanımız ile birlikteyiz' diyerek programa gelecek vatandaşları organize ettiler. Osmangazi ve Yıldırım dışında Kestel'den de yoğun katılım gözlemlediğimiz programda protokol ağırlığı da önemli derecede yüksekti. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Ak Parti Kestel İlçe Başkanı Nafiz Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Osmangazi Belediyespor ekibi, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri alanda gözümüze çarpanlar arasında yer aldı.

 

Milli gelirin yüzde 67,5 oranını temsil eden coğrafyaya yapılan dev yatırımların arkasının kesilmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye operasyon sinyali de verdi…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.