Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ercan Kavuk ile Müşküle

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 00:02

Ercan Kavuk ile 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde tanışmıştım Ekmelettin İhsanoğlu'nun Bursa programını organize eden beş kişiden biriydim. Atatürk Hünkar köşkünden başlayan sabah programı tarihi Koza handa basın toplantısı ile devam edecekti. Kozahan tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşıyordu. Ekmelettin İhsanoğlu eşi Füsun Hanım ve farklı partilerin destek veren beş il başkanı olarak bizler oturuyorduk. Basın açıklaması biterken kalabalık bize doğru gelince doğal olarak izdiham oldu. O an Ercan Kavuk'u fark ettim elinde bir kitap vardı. Biraz geride kalmıştı. O hengamede yüzüne bakınca iyi ve temiz bir insan yüzü gördüm ve kalabalığı yararak Ercan beyi İhsanoğlu'nun yanına getirdim. Elindeki kitabı hediye etmek istediğini söyledi. Biraz kitabın içeriğinden bahsedip İhsanoğlu'na hediye etti. İhsanoğlu kibar bir şekilde kitabi inceleyerek Ercan Kavuk'a teşekkür etti.

Ercan Kavuk ile ilk tanışmamız böyle olmuştu. Müşküle ismini her duyduğumda veya İznik'e her gidişimde Ercan beyi yad ediyorum. İhsanoğluna hediye ettiği kitap Müşküle-1’di üç yıl sonra Ercan bey Bursa'ya geldiğinde beni aradı ve kent meydanında buluştuk uzun bir sohbetin ardından önceden şahsıma imzaladığı kitabı hediye etti. Kitabın içeriğinden bahsetmek benim için çok önemli ve ilmik, ilmik işlenmiş ve yüksek emek verilmiş kitabın değerini bilmemek vicdansızlık olur!

Ercan Kavuk 1954 yılında Müşküle'de doğdu ilk öğretimini Müşküle'de yaptı. Ortaokulu Yenişehir'de okudu, lise yılları Yenişehir Osmangazi lisesinde başlasa da Bursa Erkek lisesi ile devam etti. 1978 yılında Bursa eğitim enstitüsünü bitirdi. Bursa'nın sesi gazetesinde çalıştı. Yine Bursa devlet tiyatro eğitimi alsa da ataması çıkınca yarım bırakmak zorunda kaldı. 1979 yılında Kayseri Bünyan lisesinde kutsal meslek öğretmenliğe başladı. Bir yıl sonra yine Bünyan'da Elbaşı ortaokulunda müdür yardımcısı oldu. Daha sonra Artvin Şavşat ilçesi Çağlayan köyüne geçti. 1985-90 arası Bursa Kayapa ortaokulunda ardından Küçük Balıklı ortaokulu 90-92 arası İznik Boyalıca ortaokuluna sosyal bilimler öğretmeni olarak atandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Coğrafya bölümünde lisans tamamlama yaptı. 92-99 arası Orhangazi Narlıca okulunda müdürlük yaptı 99-2008 arası Gemlik Kurşunlu Nursel Çağlar ilköğretim okulunda müdürlük yaparak emekli oldu. 1982 Yılında evlendiği eşi Tülün Hanım ile Ali ve Aslı ismini koydukları bir oğlu ve bir kızı ile sade ve mutlu bir hayat sürmektedir.

Ercan Kavuk Bursa'da yarım bıraktığı tiyatro aşkı ile yansa da yazdığı oynadığı ve yönettiği piyesler vardır ve Tahta isimli bir filmde rolde almıştır.

Müşküle-1 kitabi büyük bir emek ve titizlikle hazırlanmıştır. Ercan Kavuk Müşküle-1 kitabını tamı tamına 29 yılda büyük araştırmalar sonucu tamamlamıştır. 29 yıl dile kolay yaşlı insanlarla bire bir sohbetler etmiş bir çok farklı şehir kütüphanelerinde sıkı araştırmalar yapıp bu çalışmayı ortaya koymuştur. Kitap 546 sayfadan oluşup hiç bir yerde bulamayacağınız gerçek fotoğraflar ile süslenmiştir. Kitapta merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anısından yine Müşküle köylü sinema oyuncusu Halil Ergün'e kadar birçok tanıdık isim görecekseniz. Bir de perde arkası kalmış pek bilinmeyen gizli kahramanları da. İşte bunlardan biride bizzat Ercan Kavuk Beyin ta kendisidir. Bir insan yöresini, kültürünü, insanını ve vatanını ancak bu kadar sevebilir. Ercan Beyin iddiası Müşküle dünyanın en ünlü köyüdür! Bu iddiasını kitabı okursanız anlayacaksınız, önümüzde ki günlerde Müşküle-2 kitabının hazırlıklarına başlayacak olan değerli dostumuza sağlık ve zihin açıklığı ile birlikte yürekten başarı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.