Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enfes bir geceydi

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 00:01

Bursa’nın Uluslararası Arena’ya açılan altın kapısı olan Uluslararası Bursa Festivali görkemli bir geceyle başladı. Heyecanlı bekleyiş nihayetinde sona erdi. Bursalı sanatseverler festivalle kucaklaştı. Festival açılışı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Demir Demirkan’ı aynı sahnede buluşturdu. Gerçekten de nefis bir geceydi. Önce senfonik esintiler ardından Demir Demirkan’ın muhteşem sesi kapladı Açıkhava’yı. Bu ikilinin muhteşem buluşması sanatseverleri keyifli bir yolculuğa çıkardı.

Ne olursa olsun bu festival Bursa’nın bir çocuğu. Gerçekten gözümüzün bebeği gibi değer vermeli ve korumalıyız. Sahip çıkmalıyız değer vermeliyiz. Festivalin arka planında verilen emek çok değerli.  Tam bir ay boyunca herkese soluk aldıracak. Birbirinden değerli isimleri gayet uygun fiyatlarla Bursalılarla buluşturacak olan festival, dertleri tasaları hemen hemen her akşam bir kenara bırakma şansı tanıyor.

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde en büyük teşekkürlerden biri de elbette bu takımın başındaki isme Fatma Durmaz Yılbırlik’e. Dile kolay tam 58 yıldır sağlıklı bir şekilde ayakta festival.  Annelerinin babalarının ellerini tutarak festivale gelenler bugün orta yaşın üzerinde. Ne kadar güzel anılar biriktirmişlerdir. Ve anılara yenileri eklenmeye devam ediyorlar. Bu festival devam etmeli. Asla sekteye uğramamalı. Umarım yolu çok uzun yıllar açık olur.

Gecede güzel bir de vefa örneği sergilendi. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kurucu üyelerinden Mutlu Uraz’a Festival Onur Ödülü takdim edildi. Açılış gecesinin konuklarından olan Tarihçi, seyahat yazarı ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç’a Turizm Hizmet Ödülü verildi. Bu muhteşem açılışın ardından yüzlerde keyifli bir gülümsemeyle Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndan evlerimize dağıldık. Ama tekrar yazmakta fayda var. Gerçekten enfes bir geceydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.