Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Az Bir Puan

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 00:00

Geçen hafta Alanyaspor maçında kalan pozisyonlar hala aklımda. Sezon başından bu yana hiçbir maçta bu kadar pozisyona görememişti Bursaspor. İçeride alınan Ankaragücü galibiyetinden sonra Alanyaspor maçında oynanan futbol ve alınan üç puan yavaş yavaş galibiyet alışkanlığını da kazandıracaktır. 

Bugünkü rakip Trabzonspor. İçerde olsun dışarda olsun Trabzonspor her zaman zor rakiptir. Yenerken de yenilirken de oynanan maçlar kolay geçmez. Ama Trabzon’daki maçların zorluk derecesinin çok daha fazla olduğunu da herhalde söylememe gerek yok.

Açıkçası sonucu Trabzonspor’dan ziyade Bursaspor’un belirleyeceğini düşünüyorum. Maç öncesi istatistikler Trabzonspor’dan yana. Sahasında beş maçtan sadece birini kaybettiler. bir beraberlik bir de mağlubiyeti var bordo mavili takımın.

Bursaspor’a gelince... Lig’de en çok berabere kalan takımlardan biri. İki galibiyetini içerdeki son iki maçında alan Bursaspor, deplasmanda hiç galip gelemedi. Beş maçın ikisini kaybetti, üçünde de berabere kaldı. Yani kaybetmedi.

Samet Aybaba’nın ve Bursasporlu taraftarların kazanamıyorsan kaybetme ve hatta kazanmak zor kaybetmeyelim dediği maçlardan biri Trabzonspor maçı.

Elbette ki oyundaki kopukluklar, orta alan ve ileri arasındaki ligin onuncu haftasını geride bırakmamıza rağmen uyumsuzluk, Bursaspor’un iştahını kabartacaktır. Ancak tel şartla. Böyle maçlarda buldun mu pozisyonu atacaksın. Çünkü deplasmanda, rakip seyirci baskısının olduğu maçlarda kendi sahanızdaki gibi kolay pozisyon bulamazsınız.

İyi bir savunma, bilinçli ataklar ve son vuruşlardaki beceri. Trabzonspor deplasmanındaki püf noktaları bunlar.

Son haftalarda performansı yükselen Aytaç-Badji ikilisinin formunun yükselmesi, Tunay’ın kolay pozisyona girmesi, on numara pozisyonunda da gayet iyi oynaması, Trabzonspor deplasmanı öncesindeki en büyük artılar. Ayrıca Lima, bu maç için çok önemli olabilir. Çünkü rakip savunmalara ters gelen bir oyuncu. Duran toplar da Bursaspor adına çok önemli.

Takip Trabzonspor’un ataklarında ise Burak Yılmaz’a özellikle savunmanın arasına atılacak toplara dikkat edilmesi gerekiyor. Kaleci Okan’ın da bu tip topları çok iyi takip ederek, ya iyi bir zamanla açıyı kapatması ya da tereddüt geçirmeden bu topları karşılaması gerekiyor.

Açıkcası, Trabzonspor deplasmanından alınacak bir puana kötü demem. Ancak üç puan olursa da kaymaklı kadayıf olur...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.