Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet ve yargı tayinleri

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 07:40
ardından 8 gün sonra 25 Aralık operasyonu ile ikinci dalgayı başlattı Cumhuriyet tarihinde bu düzeyde operasyonlar hiç görülmemişti Ani şaşkınlığı üzerinden atan hükümet bu gözaltı ve tutuklamalardan Fettullah Gülen ve Cemaatini suçlamakta gecikmedi ve karşı hamleler ile yanıt verdi siyasi lugatımıza girecek olan Paralel yapı yakıştırmasının'da  mimarı oldular.Soruşturmaların savcılarına ne oldu?

17 Aralık soruşturması, 29 Ocak 2014'te Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in elinden alındı.

Celal Kara, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atandı. Kara daha sonra Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Mehmet Yüzgeç, İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı oldu. Yüzgeç, Haziran ayında ise Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

Ocak 2014'te Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanan Zekeriya Öz 11 Şubat'taki, 166 hakim ve savcının görev yerini değiştiren HSYK kararnamesi ile Bolu'ya savcı olarak atandı.

25 Aralık soruşturması dosyası ise, 26 Aralık'ta Savcı Muammer Akkaş'tan alındı.

Adliye önünde yazılı basın açıklaması dağıtan Akkaş, "Soruşturma yapmam engellenmiştir" dedi. Başsavcı Turan Çolakkadı, bir basın toplantısı ile Savcı Akkaş'ı soruşturmanın gizliliğini ihlâl etmekle suçladı.

Çolakkadı'nın ardından HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu), oy çokluğu ile bir bildiri yayımladı ve soruşturmayı bir üst birime bildirmeyi mecbur kılan yeni Adli Kolluk Yönetmeliği'nin, davaların önünü tıkayacağını ve Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

16 Ocak'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı dahil, 19 savcı ve bir hakimin yeri değişti.

Muammer Akkaş ise Tekirdağ'a atandı.

Kasım ayında HSYK Başmüfettişi Ömer Kara, 17 Aralık operasyonuyla ilgili hazırladığı soruşturma raporunda, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in meslekten ihracını talep etti.

17 Aralık 2013'ten bu yana yapılan hakim ve savcı atamalarının ciddi bir bölümünün soruşturmalarla ilgili olduğu düşünülüyor.

Seçim sonuçları ve iktidarın HSYK'daki doğal üyeleri hesaplandığında hükümet, HSYK'da hem 15 olan toplantı yeter sayısına, hem de 12 olan karar yeter sayısına ulaşarak önemli bir güç elde etti.

17 Aralık soruşturmasının sonucu ne oldu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 11 ay süren incelemenin ardından, 17 Ekim 2014'te dosyayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

2014 yılında binlerce polis ve emniyet müdürü, yardımcısı ve şube müdürlerinin ardı ardına tayinleri çıkartılarak yerleri değiştirildi,

2015 yılında ise Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü ,çoğunluğunun Terörle Mücadele,Kaçakçılık ve Organize Şubesi,İstihbarat Şubesi polisleri olmak üzere 440 emniyet müdürü ve 5 bin amiri'in tayinini çıkardı.Tayinleri çıkarılan polislerin büyük bir kısmının 17-25 Aralık operasyonlarında görev alanlar olduğu, bazılarının ise terfi etmelerine rağmen ataması yapılmayan ve ardından dava açanlardan oluştuğu kaydedildi. Tayinleri çıkarılan polislerin çoğunun Terörle Mücadele Şubesi, Kaçakçılık ve Organize Şubesi ve İstihbarat Şube’de görevli olduğu kaydedildi.

17-25 Aralık operasyonundan günümüze ardı ardına 9 kez tayini çıkmış polis memuru var bu memur ne yapacak delirmesi işten değil. Bir başka istihbarat müdürü Meterolojiye uzman meterolog olarak  atanıyor fıkra gibi bir durum var ortada yıllarını mesleğinde uzman olmaya harcamış ve adamış olan istihbarat müdürü Türkiye'nin bu konuda en yetenekli terör ve istihbarat uzmanlarından biri yeni görev yeri ise Bursa meteroloji müdürlüğü. Ülke terör cehennemine dönmüşken yetişmiş kadroları heba ediyoruz ,Terör ve istihbarat daireleri resmen darmadağın edilmiş durumda Amir ve müdürlerin sesi çıkmıyor konuşan itiraz eden sürülüyor,adeta Ergenekon operasyonlarıyla içi boşaltılan ve operasyon sonunda bir tane ceza almayan ordu mensuplarının benzer durumunu Emniyet teşkilatımız yaşamakta. Ülkemize Emniyet teşkilatı'da Ordu'da güçlü teçhizat ve yetişmiş kadrolarıyla lazımdır yoksa bu cennet ülkeyi bize   bırakmak istemeyen yamyamların dünyasında yaşadığımızı unutmayalım unutturmayalım.  Esenkalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.