Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ellere ‘VAR’ da bize yok mu?

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2018 00:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 00:51

Öncelikle sahada sergilenen futbol ve mücadele için başta Samet Aybaba olmak üzere ter akıtan bütün futbolculara teşekkür ediyorum. Ne geceydi ama. Nefeslerin kesildiği bir 90 dakika izlettirdiler bize. Taraftara diyecek bir şey yok zaten. Müthiş destekleriyle 12. oyuncu olarak sahadaydılar.

Cüneyt Çakır'ın bu maça verildiğini öğrenince yine içimden yine içimi derin bir korku sardı. Ne yapıp eder bu maçı Beşiktaş'a paslardı. Ama O'nun da oyununu bozdu Samet Hoca. Öğrencilerini öyle bir çalıştırmıştı ki Beşiktaş defansı geçmekte hayli zorlandı. Okan ise ilk maçında kalede çok başarılıydı ALLAH nazarlardan korusun. Aynı performansını diğer bütün maçlara da taşımasını umut ediyorum.

Evet Samet Hoca gerçekten çok iyi hazırlanmıştı bu maça. Futbolcularına bu maçın önemini ve ne yapılması gerektiğini belli ki tüm detaylarıyla anlatmıştı. İlk yarında 3 gol atabilecekken şanssızlıklar mı desem beceri kaybı mı bilemedim ama bir türlü sonuca gidemedik.

İkinci yarının başında yediğimiz golün ardından oyundan düşsek de attığımız son dakika golüyle kendimize geldik. Beşiktaş'ın Türkiye'deki kariyerinde yediği ilk gol de Bursaspor'dan oldu. Golü atan ise Diafra Sakho'ydu. Bursa'ya 31 Ağustos'ta gelen Sakho tam bir görev adamı. Oyuna girdi ve kariyerinin ilk maçında Kartal’ı avladı.

Bu maç ilklere de sahne oldu. Okan ilk kez Bursaspor'un kalesindeydi. Ertuğrul ilk kez ve en genç kaptan olarak sahadaydı. Altyapıdan 4 oyuncumuzun sahada olması da ayrı bir gurur kaynağıydı. Bu da Samet Hoca'nın farklı bakış açısıydı. Gençlere olan eğilimi ve verdiği değer gerçekten inanılmaz. İlk 11’de 6 Türk oyuncu. 4'ü altyapıdan. Okan Koçuk, Burak Kapacak, Furkan Soyalp ve Ertuğrul Ersoy. Samet Hoca geldikten sonra O'nu yerden yere vurup demediklerini bırakmayan çok bilmişler inşallah kendilerine çeki düzen vermişlerdir.

Biraz el frenini çekip kendimize gelmemiz gerekiyor. Her şeyi eleştirip çok bilmenin kimseye bir faydası yok aksine BURSASPOR'a zararı var. Ya siz şekilde bu takımı tutuyorsunuz ya da derdiniz başka. Artık kaos pompalamayı bırakın. Bu takımda gerçekten güzel şeyler oluyor. 2010 ruhu yeniden yükleniyor. İki sene üst üste düşme potasındayken bugün çok farklı şeyler konuşuyoruz. Demek ki doğru yoldayız. Şansla da değil ayrıca. Mücadele ile.

Timsah Kartal'ı elinden kaçırdı. Bu net. Şenol Güneş ve öğrencileri Bursa'da ciddi darbe aldı. Kartal hakem Cüneyt Çakır'ın tüm desteklerine rağmen 2 puanı Timsah Arena'da bırakmak zorunda kaldı. Artık Bursaspor kolay lokma değil. Bunu çok iyi öğrendiler. Beraberliklerle devam eden başarı çizgisinin artık goller ve galibiyetlerle taçlanması şart. 3 puanın Rize'de geleceğine inanıyorum. Verilen bir haftalık milli maç arasında da kendimize daha iyi geleceğiz. Takım daha da oturacak. Ve güzel günler gelecek. Allah'ın da izniyle inşallah.

Gelelim VAR sistemine. Cüneyt Çakır tek kelimeyle rezil maç yönetti. Furkan'ın pozisyonunda Timsah’ın net penaltısını vermedi. VAR'a da gitme zahmetinde bulunmadı. Bir git bir bak bi yorumla değil mi?. Ama yok o belli bir amaca hizmet için gelmiş ama Samet Hoca ve Sakho oyunu bozdu. Ama bizim hakemler futboldan o denli bi haberler ki VAR'daki görüntüleri dahi yorumlayamıyorlar. Yok neymiş Chedjio'nun pozisyonu penaltıymış. Yav he he derler adama. Oyuncunun niyeti nedir? Kasıt var mıdır? Top mu ele gidiyor, el mi topa gidiyor? Kolları açık mı? Chedjou'nun eli orada zaten. Negredo topu kaldırıyor ve Chedjou'nun kolu açık değil. Elini aksine çekmeye çalışıyor ofsayttan Beşiktaş'a gol veren Cüneyt Çakır twetırda TT'de 1 numaraya oturdu. Böylece Türkiye'nin 1 numaralı hakemi unvanını da almış oldu.

Ha bir çift sözüm de taraftara. Bursaspor tribünleri açık ara Türkiye'nin en iyi tribünüdür. Kimse kendini kandırmasın.Ve fakat!!!Stadyumda açıklanan seyirci sayısı 22 bin. Geri kalanı nerde. Bu maçta full olmalıydı Timsah Arena. En büyük itici gücün siz olduğunuzun farkında değil misiniz? Maç boyunca edilen küfürler ve sahaya atılan maddelerin ne faydası oldu ALLAH aşkına. Ceza almadan tribünlerde olsanız ne olur. İlla ceza mı aldırmak derdiniz. Yazık günah yapmayın, yapmayın. Zaten bu kulüp 50 kuruşa muhtaç. Bir de sizin umursamazlığınız yüzünden para ödemek zorunda kalıyor. Benim fikrim de şu verilen cezayı o tribün ödesin. Belki o zaman küfür etmemeniz ve yabancı madde atmamanız gerektiğini anlarsınız. Taraftar da bu konuda kendine öz eleştiri yapmalı ve acilen çözüm üretmeli.

   

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.