Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eleman aranıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2015 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 01:16

Bursa; açık iş pozisyonu, yani iş imkanı ve çalışacak personel aranan iller arasında ikinci durumda. Listenin başında İstanbul bulunuyor ve ikinci sıradaki Bursa’yı İzmir, Ankara ve Antalya ile Kocaeli takip ediyor.

TÜİK’in ülke geneli için açıkladığı son işsizlik oranı yüzde 11.2 düzeyinde. Yapılan çeşitli değerlendirmelerde bu oranın daha yüksek olduğu söyleniyor. İstihdam oranı yüzde 44.4, işgücüne katılım oranı ise yüzde 50 seviyesinde.

Bursa, işsizliğin en düşük olduğu iller arasında. Hatta zaman zaman yapılan açıklamalarda çalıştıracak eleman bulamadıklarından yakınıyor bazı işadamları ve sanayiciler…

İŞKUR’un internet şubesinde açık iş ilanları, bir başka ifadeyle eleman arayan firmaların listesi yayınlanır.

Ülke genelinde 30 binden fazla eleman arama başvurusu bulunuyor.

Şimdi işsiz sayısının 3 milyon 200 bin kişiye ulaştığı bir ortamda 30 bin kişi küçük bir rakam denebilir ama iş beğenmeme durumu da bir realite olarak karşımızda duruyor.

Bursa’da mayıs ayı sonu itibariyle İŞKUR kayıtlarına göre 2 bin 163 açık iş pozisyonu, yani iş imkanı var. Bunların yaklaşık yarısı sınırları içinde 10’a yakın sanayi bölgesi ve sanayi sitesi buluna Nilüfer’den. Sonra Osmangazi ve İnegöl geliyor…

Bursa’da en çok 430 kişi ile herhangi bir mesleki özelliği olmayan beden işçisi aranıyor.

Sonra sırasıyla en çok çalışacak eleman aranan branşlar ve işe alınacak kişi sayıları şöyle; gaz altı-toz altı-argon-oksijen-elektrik kaynakçısı (96), CNC torna ve freze tezgahı operatörü (77), muhasebeci ve ön muhasebeci (69), kalite kontrol elemanı (68), satış elemanı (58), şoför (55), mobilyacı (53), güvenlik görevlisi (38), forklift operatörü (37), sevkiyat görevlisi (36), garson (29), hamal (27), kasiyer (25), aşçı ve yardımcısı (24), elektrikçi, pazarlamacı, elektrik teknisyeni, mekanik bakım onarımcısı, reyon görevlisi, meydancı, makine mühendisi, bulaşıkçı, çaycı, ütücü, sınıf öğretmeni, TV anten-uydu sistemleri montaj ve servis elemanı, sekreter, örgü ve dikiş makinası operatörü, overlokçu, manav, engelli ve evde hasta bakımı elemanı, motorsikletli kurye, akaryakıt satış elemanı-pompacı diye devam ediyor.

Ayrıca Bursa’da, bahçıvan, cankurtaran, çoban (sürü yönetim elemanı olarak tanımlanmış), makam şoförü, döner ustası, ızgara ustası, iç mimar, kasap, pizza ustası, psikolog, yufka ustası ve çöpçü de aranıyor…

Eğer iş beğenmemezlik yapılmazsa, 389 farklı branşta tanımlanmış olan iş alanında bugün itibariyle sadece Bursa’da 2 bin 163 çalışacak eleman aranıyor.

Bu kayıtların hepsi İŞKUR’un internet şubesinden görülebilir…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.