Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik kurumları ve Özel Hastaneler

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2016 01:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2016 01:28


 

Türkiye genelinde farklı firmaların aldığı ve işlettiği son yıllarda halka ve işletmelere büyük sıkıntı veren Elektrik idarelerinin fatura ödeme gününün geçmesi ile acilen ekip göndererek elektriği kesmesi ile birlikte bir sonraki faturaya kapatma açma bedeli olarak takriben 20,70 tl bedel eklemekte faturaları incelediğinizde sırrını çözemediğimiz bedelleri görüyoruz ve bu konuda bir çok şikayet alıyoruz özellikle elektrik saatlerin'den kablolar sökülerek enerji kesiliyor! hane yada işletme sahibi faturayı gidip yatırıyor bu kez elektrik kurumunu arıyor işte buradan itibaren olaylar Tam Aziz Nesin'lik veya Levent Kırca'lık diyebiliriz elektrik kurumunun telefonunu düşürmek büyük başarı başardınız diyelim ardından ilgili birimin numarasını biliyorsanız tuşlarsınız bilmiyorsanız operatöre bağlanmak büyük şans ve bir şekilde ulaştınız diyelim elektrik kurumunun enerjileri kesmek için yeterli elemanı var fakat ödenen ücretlerden sonra enerjiyi açacak yeterli ekibi yok ve yetişemiyorlar buda samimi bir elektrik kurumu çalışanın itirafıdır.

Erdal Sarızeybek'in bir yazısı dikkatimizi çekti bu konuda şaşırdığımı söyleyeyim,bu yazı doğruysa hükümetin acilen bu işe bir çözüm bulması gerekir konuyu okuyalım...

ÖZEL HASTANELER FİŞLİYOR

Özel hastaneye giden hastalar daha kayıt aşamasında büyük bir sürprizle karşılaşıyor… Önce kimlik isteniyor,Ardından kimlik numarası… Ve sonra avuç içi biyometrik fişleme için sağ elin avuç ve parmaklarını biyometrik cihaza yapıştırılması isteniyor. Ve kayıt başlıyor… Bir kez… İki kez… Üç kez… Biyometrik el izleri alınıyor, kaydediliyor ve arşivleniyor.

Peki, bu arşiv kimde? Özel hastane de mi yoksa merkezi bir teşkilat bu arşivi Türkiye bazında depoluyor mu? İşte bunu kimse bilmiyor!  Peki ya el ve parmak izlerinizi vermezseniz ne olacak? Özel hastane para istiyor… 142 Lira… Yani? Yani parmak ve avuç içi izlerinizi hastaneye verirseniz 12 lira, vermezseniz 142 lira! Yoksa? Yoksa muayene yapmıyorlar…  Şimdi buna telefon şirketlerini ekleyiniz… O da gönüllü parmak izi alıyor hani diyorlar ya açma tuşunu kolay yapmak istiyorsanız parmak izinizi telefona kaydedin diye! İşte O! O da parmak izlerini alıp kaydediyor ve arşivliyor! Şimdi buna bir de ses analizlerinizi ekleyiniz hani telefon, banka gibi kuruluşlar özel sesli kayıt yapın diyorlar ya, işte O! O da ses analizi yapıyor, kaydediyor, arşivliyor!

Peki, bu izleri neden alıyorlar? Onlara sorarsanız, kimlik doğrulaması için! Peki, zaten kimliğimiz yok mu bizim! Zaten kimlik numaramız yok mu bizim! Hepsi var! öyleyse niye?  Niye sorusunun cevabı, bu izler neye yarar sorusunun cevabında gizli!

Evet, bu izler neye yarar?  BİYOMETRİ meselesi tıbbi uzmanlık istiyor… Bir kişinin damar ağ haritası, avuç içi izleri, parmak izleri tıpta neye yarar, onu bir uzmana sormak gerekiyor… Ama en azından şunu söyleyebiliriz, her hangi bir nesne üzerinde bulunan bir parmak izinin size ait olmadığını anında tespit edebilirler!

SES analizlerine gelince… Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi telefonu kullanırsanız kullanın, sizi anında tespit edebilirler! Yerinizi, konuştuklarınızı, konuştuğunuz kişileri tespit edebilirler!

İŞTE BUNA İSTİHBARAT DENİR!

PEKİ, TÜRK MİLLETİ’NE KARŞI BU İSTİHBARATI KİM YAPAR, NEDEN YAPAR?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.