Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomide Yeni Rota…

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 00:04

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan yeni kabine görevi devraldı. Bakanlar koltuklarına oturur oturmaz yeni döneme ilişkin planlarını da açıklamaya başladılar.

Köşemizde ekonomi yazdığımıza göre biz de yeni kabinenin ekonomi ile ilgili bakanların açıklamalarına değinelim ve böylece ekonominin yeni rotasını da aktarmış olalım.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilk kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Ekonomide dengelemeyi sağlamak ve enflasyonla mücadele öncelikli hedefimiz olacak. Maliye politikası, enflasyonla mücadeleye katkı vererek dengeli büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlanacak. Ekonomideki tüm paydaşlarla istişare halinde enflasyonla mücadele hedefine dair makul bir plan oluşturup Orta Vadeli Programda ilan edeceğiz” dedi.

Bakan Albayrak, bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin artırılması, hedeflerle uyum içinde fiyat istikrarı ve dış dengedeki iyileşme, borç yönetimini destekleyen makroihtiyati politikalar ve sağlıklı büyüme konularına da vurgu yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın "Ticaret Bakanlığı" adı altında yeniden yapılandırılmasının ardından, yeni bakanlığın yol haritası da belli olmaya başladı.

Ticaret Bakanlığı’nın yeni dönemdeki en önemli hedeflerinden birini, Türkiye'yi gümrük hizmetleriyle ticaretin en kolay ve güvenli yapıldığı, dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirmek oluşturacak.

Ruhsar Pekcan'ın göreve getirildiği bakanlığın bu dönemde odaklanacağı konuların başında, 2023 yılına kadar 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Türk lirasıyla ticarette yüksek teknolojili ürünlerin payının artırılması ve elektronik ihracatın geliştirilmesi geliyor.

İşte birkaç başlık daha…

Dış ticarette ‘Türk lirası’ seferberliği, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Ürün İhtisas Borsası faaliyetleri, esnaf, sanatkar ve KOBİ'lerin rekabet güçlerini yükseltmek, kooperatiflerin geliştirilmesine yönelik destek mekanizmalarını çeşitlendirmek ve mevcut desteklerin etkinliğini artırmak, e-ihracat Stratejisi ve eylem planı.

Bunlar da ekonominin yeni rotasında yer alan konular…

* * *

Orhan Sabuncu TİM Yönetiminde…

30 Haziran'daki genel kurulun ardından ilk Sektörler Konseyi toplantısını gerçekleştiren TİM'in, yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

TİM’de Bursa’yı, geçen dönem Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)  Başkanlığı ve Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı yapmış olan Orhan Sabuncu temsil edecek.

TİM'in yeni başkanı İsmail Gülle'nin başkanlığında toplanan konseyin ilk gündem maddesi, gelecek 4 yıl boyunca TİM Yönetim Kurulu üyesi olarak ihracata yön verecek kadroların belirlenmesi oldu. Gülle yaptığı açıklamada, “İhracatta bu yıl 170 milyar doları aşacağımıza inanıyoruz, sonraki yıllarda her yıl rekorlar kırarak yolumuza devam etmeye kararlıyız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.