Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomide reformlar ve 69. yılımız

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2014 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 01:59

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ekonomi ile ilgili yapılması gereken yapısal ve mikro reformları hatırlattılar…

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan G-20'nin Avustralya'da düzenlenen Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısına katıldı.

Malumunuz, Türkiye 1 Aralık tarihinden itibaren 1 yıl süreyle G-20 dönem başkanlığını yapacak.

Babacan, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığında özellikle KOBİ'lerin önemli bir gündem maddesi olacağına işaret ederek, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde ekonomiye dinamizm ve yenilikçilik katan, aynı zamanda yüksek istihdam oluşturan KOBİ'lerin farklı modellerle desteklenmesine ve finansa ulaşımlarının kolaylaştırılmasına odaklanacaklarını söyledi.

Küresel ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, “Asıl önemli olan ülkelerin kendi iç yapısal reformlarıdır ve yapısal sorunlarını çözmek için atacağı adımlardır” dedi.

Aynı gün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Girişimci Bilgi Sistemi’nin tanıtımı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında artık mikro reformlara geçmenin zamanı geldiğini söylüyordu.

Bakan Işık’ın açıklaması, "Orta ve yüksek teknolojiye geçme, makro reformlardan mikro reformlara geçme zamanı geldi" şeklinde.

Öteden beri ekonomide yapılması gereken yapısal reformlara olarak;

-bütçe gelirlerinin konjonktürel etkilerden mümkün olduğunca arındırılması gerektiği,

-vergi sisteminin dolaylı vergilere dayalı olmaktan çıkarılıp dolaysız vergilere ağırlık veren bir yapıya dönüştürülmesi meselesi,

-sosyal güvenlik ve sağlık reformu yapılmasının şart olduğu,

-enerji faturasının azaltılması için gerekli tasarruf önlemlerinin alınması konusu gibi başlıklar hep konuşulur.

Bu konularda elbette olumlu adımlar atılıyor olmakla birlikte, bilhassa orta gelir tuzağı ve ileri teknoloji ürün imalatı ve ihracatı konusunda daha yapılması gereken çok çalışma var.

Onun için Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın bu reform hatırlatmaları çok önemli…

* * *

Tam 69 yıl, bir ömür…

Yarın akşam Bursa Haber Gazetesi’nin 69. yayın yılına girmesi kutlanacak. Şimdiden tebrik ediyoruz.

1946’da “Doğru” adıyla yayına başlayan, ardından “Doğru Hakimiyet” adıyla yayınına devam eden ve günümüzde “BURSA HABER” olarak sizlere ulaşan Gazetemiz, çınarlarıyla da meşhur Bursa’da bir “Ulu Çınar” diye tanımlanabilir.

Doğru adıyla yayınlanmaya başladığından buyana tam 69 yıldır her gün, yaşamın ayrılmaz bir parçası olan haberleri, yorum ve değerlendirmeleriyle size ulaşan Gazetemiz tarihe de önemli şahitlikler yapmıştır.

Cüneyt Dizdar’ın yönetimindeki Dibay Medya Grubu bünyesinde yayınlanan Bursa Haber Gazetesi’nin kardeş yayınları olarak Highlife Dergisi ile birlikte Konforum Dergisi, Gündem 16 Dergisi ve Bursa Time Dergisi’nin yanı sıra bursahaber.com web sitesi de sizlere haber ulaştıran önemli bir mecra.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.