Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorlu'dan dev satın alma

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ın satın alınmasına karar verdi. Osmangazi'yi özelleştirme ihalesinde alan Yıldızlar SSS Holding ödemesini yapamamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zorlu'dan dev satın alma
Konu ile ilgili açıklama Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapıldı. Şirketin yaptığı KAP açıklamasında şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.10.2016 tarihli toplantısında; Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız ve Hilal Yıldız'ın hissedarları oldukları Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin mevcut ve ödenmiş paylarının tamamının belirli mali koşulların ve mevzuatta öngörülen yasal şartların gerçekleşmesi halinde Şirketimiz tarafından satın alınmasına karar verilmiştir. Satın almaya ilişkin müzakereler devam etmekte olup, gelişmeler tam ve zamanında kamu ile paylaşılacaktır.

485 MİLYON DOLARA ALMIŞTI

Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsayan dağıtım şirketini 2010 yılında aldı. Özelleştirme ihalesi ile alınan şirket için Yıldızlar SSS Holding’in verdiği teklif 485 milyon dolar olarak kayıtlara girdi. Ancak ihale sonrası alıcı taraf ödemelerini yapamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.