Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zonguldak Platformu Sözcüsü Şerafettin Nas: “Göç veren il haline dönüyoruz”

Zonguldak Platformu dönem sözcüsü Şerafettin Nas, Zonguldak’ın göç alan il durumundan göç veren il haline döndüğünü açıkladı.Zonguldak Platformu, Zonguldak’ın sorunlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Sivil...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak Platformu dönem sözcüsü Şerafettin Nas, Zonguldak’ın göç alan il durumundan göç veren il haline döndüğünü açıkladı.
Zonguldak Platformu, Zonguldak’ın sorunlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı platform üyeleri, gazetecilere başta TTK olmak üzere havaalanı ve tünel çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Platformun dönem sözcüsü Şerafettin Nas, “Zonguldak Platformu olarak geçmişte ne yapmışsak hep birlikte yaptık. Hepimizin alın teri var, emeği var. Zonguldak’ta olabilecek her şeyi yapmanın peşindeyiz. Olmazsa olmazlardan TTK var. Süreç devam ediyor. Bir takım algı operasyonları var. Bir şeyler konuşuluyor. Bir cevap alamıyoruz. Son bir haftadır taşeron firmalar işçilerini işten çıkarttı. 15 gün içerisinde 10 aile göç etti. Göç alan ilden göç veren il haline dönüyoruz” şeklinde konuştu.
Zonguldak Havaalanı’nın etkin bir şekilde kullanılmadığını ifade eden Şerafettin Nas, doluluk oranları konusunda kendilerinin taahhüt vermesine rağmen seferlerin başlatılmadığını hatırlattı. Milletvekillerine de çağrıda bulunan Şerafettin Nas, şöyle dedi:
“Zonguldak’ın çok önemli sorunları var. Sıkıntılarımız var. Çok yaşayan değil, çok gezen bilir. Türkiye’nin dörtte üçünü gezdim. Fakat Zonguldak’ta bir takım eksiklerin halen daha devam ettiğini görüyoruz. Biz Zonguldak Platformu olarak geçmişte ne yapmışsak hep birlikte yaptık. Hepimizin alın teri var, emeği var. Zonguldak’ta olabilecek her şeyi yapmanın peşindeyiz. Olmazsa olmazlardan TTK var. Süreç devam ediyor. Bir takım algı operasyonları var. Bir şeyler konuşuluyor. Bir cevap alamıyoruz. Son bir haftadır taşeron firmalar işçilerini işten çıkarttı. 15 gün içerisinde 10 aile göç etti. Göç alan ilden göç veren il haline dönüyoruz. Mithatpaşa Tüneli devam ediyor. Hep beraber izliyoruz. Yollarımızın asfaltlanması konusunda milletvekillerimiz açıklama yapıyor. Filyos ile ilgili açıklama yapıyorlar. Belli bir sürecin içerisinde başlanacağını söylüyorlar. Açık ve net konuşuyorum. Bir havaalanımız var. Ne olduğu belli değil. Sayın Başbakanımızdan randevu talep ettim. Şu andaki Başbakanımız bize en kısa zamanda bu uçakların buraya ineceğini söylemişti. Ben hayatının belli bir çoğunluğunu yolda geçiren insanım. Artık biz uçmak istiyoruz. Sayın Binali Yıldırım, bize söz verdi. Biz kefil olduk. Bu havaalanının hayata geçmesi doluluk oranı ile ilgili biz bir takım taahhütlerde bulunduk. Ama halen daha bu havaalanına bu uçağı bir türlü indirmek nasip olmadı. Önümüzdeki süreçte sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle birlikte tekrar bir araya geleceğiz. Bu sorunların çözümü konusunda Zonguldak’ta ne yapılması gerekiyorsa hep beraber bunları masaya koyacağız. Yetkililere ileteceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.