Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinin asırlık geçmişi bu sergide

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. kuruluş yılında, “Asırlık Mücadele” isimli bir fotoğraf sergisi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki sergide, Tariş’in 100 yılına damga vuran fotoğrafların...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinin asırlık geçmişi bu sergide
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. kuruluş yılında, “Asırlık Mücadele” isimli bir fotoğraf sergisi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki sergide, Tariş’in 100 yılına damga vuran fotoğrafların yanısıra zeytinyağı üretiminde kullanılan aletler yer alıyor. İlk şişelenen zeytinyağının da günyüzüne çıktığı sergide, zeytin ve zeytinyağının bir asırlık geçmişi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Serginin açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Tariş’in tarihinin dönüm noktalarının 140 fotoğraf ve tarihî objelerle günyüzüne çıktığı sergi büyük ilgi gördü. Tariş’in 100. yılını kutlayan ve bugüne getiren herkese teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “Tarımın, kırsalın kalkınması için kooperatiflerin tek seçenek olduğunun altını çiziyor ve bu doğrultuda kooperatiflere her zaman destek oluyoruz. Yüz yıl önce atalarımızın başardığını biz de başarabiliriz, başaracağız.” dedi.

‘YÜZ YILLIK MÜCADELENİN ÜRÜNÜ’

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin ise Tariş'in yüz yıllık mücadelenin ürünü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kuruluşumuzu sağlayan, bu mucizeyi yaratan kahramanlar vardı. Biz onları görme şerefine erişemedik ama onların ne hissettiğini bildiğimiz için onların izinden yürüdük. Bu konudaki kararlılığımızı sürdürmek için ne yaptığımızı bilmek, nereden geldiğimizi hatırlamak zorundayız. Biz zor zamanlarda birleşme kabiliyeti gösteren bir ülkeyiz. Bu sergiyle de bu birlikteliğin anlamını hatırlatmak, gelecek nesillere mesaj vermek istiyoruz.” Küçük işletmelerin, kişilerin hayatiyetini sürdürmesi için kooperatifleşmenin önemine değinen Çetin, “Bizim mücadelemiz, var olma mücadelesidir. O dönemde bunu başarmak için kahramanlar lazımdı. 1912 yılında Tariş’in örgütlenme çalışmalarını başlatan Egeli üreticiler Nazmi Topçuoğlu, Kazım Nuri Çörüş ve Ahmet Sarı’yı saygıyla anıyoruz. Onların bıraktığı eseri devam ettiremezsek, ileriye taşıyamazsak yazık olur. Aziz Başkanımız’ın da dediği gibi kooperatiflerin önüne koyulan engellere karşı durabilecek, kuyruğu dik tutacak yüreğe sahibiz. Kuyruğumuzu dik tutmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.