Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinde ürküten rapor

Bursa’da bu yıl zeytin rekoltesinde büyük düşüş bekleniyor.Orhangazi Ziraat Odası, meclis üyeleri, mahalle delegeleri ve ziraat mühendisleri ile birlikte zeytin bahçelerindeki zararın tespiti için inceleme yapıp, bir rapor hazırladı. Çiçeklenme...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da bu yıl zeytin rekoltesinde büyük düşüş bekleniyor.
Orhangazi Ziraat Odası, meclis üyeleri, mahalle delegeleri ve ziraat mühendisleri ile birlikte zeytin bahçelerindeki zararın tespiti için inceleme yapıp, bir rapor hazırladı. Çiçeklenme döneminde yağan yağmurlardan dolayı bir takım zarar olduğu bildirilen raporda şu görüşlere yer verildi:
“Bu dönemde yağışlar çiçeğin tozlaşmasını engellemekte ve döllenme olmamaktadır. Boncuklanma dediğimiz olay vuku bulurken, döllenme sağlanamayıp dane tutumu gerçekleşmedi. Ayrıca aşırı yağışlar bazı bölgelerde yüksek neme sebep olmuş çiçeklerde çürümelere yol açtı. Orhangazi genelinde yüzde 75 oranında zarar olduğu tespit edildi. 2012 yılında da aynı şekilde çiçeklenme döneminde meydana gelen yağışlardan dolayı rekolte kaybı oldu. Son üç sene de ürün kayıpları yaşandı. Bunların doğal afet kapsamına alınmasını ve üreticilere destek verilmesi gerekmektedir. Zeytin yağına verilen prim desteğinin aynı şekilde zeytine de verilmesini talep ediyoruz.”
Orhangazi Ziraat Odası tarafından hazırlanan raporun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Müdürlüğü’ne, TZOB’ye, Bursa Milletvekili İsmail Aydın’a ve Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü’ne teslim edildiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.