Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinciye Yüzde 8 Destek Çağrısı

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağı fiyatlarının düşmesi için devletin aldığı yüzde 8 KDV oranından acilen vazgeçmesini istedi. Alhat, üretici ve tüketiciyi rahatlatacak olan bu taleplerinin gerçekleşmesi halinde zeytinyağı...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağı fiyatlarının düşmesi için devletin aldığı yüzde 8 KDV oranından acilen vazgeçmesini istedi. Alhat, üretici ve tüketiciyi rahatlatacak olan bu taleplerinin gerçekleşmesi halinde zeytinyağı raf fiyatlarının düşebileceğini savundu.
İzmir’de önceki gün kapılarını açan 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na (Olivtech) ilk günden Akhisar damgasını vurdu. Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ticaret Odası işbirliğinde açılan 200 metrekarelik stant ile Akhisar’dan 10 ayrı zeytinyağ üreticisinin açtığı tadım istasyonları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Genel Müdür Güngör Şarman, İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçi, C Holü 160 numaralı stantta fuara özel hazırlanmış fayton büfede, Akhisar’ın zeytin ve zeytinyağının tadına bakma fırsatı yakaladı.
"ORGANİZE SANAYİDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100"
Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağaçlarının bulunduğu Akhisar’ın markalaşma yolunda çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başaknı Alper Alhat, "Akhisar’ın tarihinde zeytin var. Bunun için Zeytin denilince akla Akhisar geliyor diyoruz ve çok iyi gidiyoruz. Yeşil zeytinde Türkiye’nin yüzde 70’ini, siyah zeytinde ise yüzde 35’ini Akhisar’da üretiyoruz. Pazarlamada her geçen gün çok iyi noktalarda mal satıyoruz. Birçok marka Akhisar’da tesisleşmeye başladı. Organize sanayide doluluk oranımız yüzde 100’ ulaştı. Yeni kurulan Zeytin İhtisas Organize Sanayi’nde satış oranlarımız ise yüzde 70’lere ulaştı" dedi.
"ÇİFTÇİ PARA KAZANMAZSA TARLASINA BAKMAZ"
Alhat, zeytinyağı fiyatlarının düşmesi için devletin aldığı yüzde 8 KDV oranından acilen vazgeçmesini istedi. Üretici ve tüketiciyi rahatlatacak olan bu taleplerinin gerçekleşmesi halinde zeytinyağı raf fiyatlarının düşebileceğine dikkat çeken Alhat, "Çiftçi para kazanmazsa tarlasına bakmaz. Tüketim ve pazarlamada istikrar ve kontrol sistemi lazım. Hatalarımızdan ders çıkaran bir ülke olduğumuz için biz şu anda doğru fiyata ürünleri artıracağız. Artan ağaç sayısının da tüketime doğrudan katkısı olacak. Bunun için devletten yüzde 8 desteği istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
"TÜRKİYE’DE EN SEVİLEN ZEYTİN TADI AKHİSAR"
Amaçlarının fiyat rekabeti değil zeytinde kaliteyi yükseltmek olduğunu belirten Alhat, "Biz ucuz zeytin satarız demiyoruz. Biz herkesin sevdiği lezzette zeytini ve zeytinyağını satmaya çalışıyoruz. Akhisar şu anda Türkiye’de en çok sevilen zeytin tadını oluşturan bir şehir. Kaliteyi artırmak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
ÖRNEK OLDU
Olivtech’de gördükleri ilginin de kalitenin göstergesi olduğunu söyleyen Alhat, "Bizim beklentimizin üstünde bir kalabalık oldu. Türkiye’nin her yerinden oda başkanları ve misafirlerimizle buluşmaktan mutluluk duyduk" dedi.
Akhisar’ın zeytin ve zeytinyağı üretiminin yanında zeytinyağı makine teknolojileri üretiminde de önemli bir noktada olduğunu ifade eden Alhat, "Ayrıca her türlü projede varız. Malatya ve Rize gibi çeşitli illerle ortak çalışmalarımız var. Türkiye genelinde bütün borsalar bizi destekliyor. Tüm bunlar da Akhisar’ın örnek alındığını gösteriyor" açıklamasında bulundu.
Fuar açılışının ardından akşam ise İzmir’de geleneksel basın buluşmasına katılan Alhat, Akhisar’da 15 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin zeytin başkenti olma yolunda büyük aşama kaydettiğini söyledi. Alhat, "Türkiye’de ilk Zeytin ve Zeytinyağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Akhisar’da kuruldu. Tüm veriler doğru yolda olduğumu gösteriyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.