Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZEYDER’de mevcut başkan göreve yeniden seçildi

Bursa’da geçen şubat ayında kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği ilk olağan genel kurulunu yaparken, Hidamet Asa ve ekibi yeniden yönetime seçildi.Zeytin sektöründe yaşanan meselelerin çözümü için 6 ay önce kurulan Zeytin...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ZEYDER’de mevcut başkan göreve yeniden seçildi
Bursa’da geçen şubat ayında kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği ilk olağan genel kurulunu yaparken, Hidamet Asa ve ekibi yeniden yönetime seçildi.
Zeytin sektöründe yaşanan meselelerin çözümü için 6 ay önce kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği’nin (ZEYDER) ilk olağan genel kurul toplantısı 83 üyenin iştirakiyle Marmarabirlik’in Başköy’deki Entegre Tesisleri’nde yapıldı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, kurucu başkanlığın ardından oy birliğiyle yeniden yönetime seçildi.
Hidamet Asa genel kurulda yaptığı konuşmada, "Şubat ayında zeytin sektörünün bütün kesimlerini aynı çatı altında toplayarak derneğimizi faaliyete geçirdik. Bugüne kadar sıkıntılarımız aynı olmasına rağmen bir araya gelememiştik. Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği’nin kurulmasıyla birlikte mevcut meselelerin çözüme kavuşturulması hedeflenmektedir. Çünkü üreticisiyle, sanayicisiyle, kooperatifiyle hepimiz aynı gemideyiz. Bir olmak ve birlikte olmak zorundayız" diye konuştu.
Teşvik beklentisi
Hidamet Asa, derneğin zeytin üretimi yapılan bütün bölgelere hitap eden, üretici ve sanayiciyi kucaklayan bir misyona sahip olduğunu belirterek, "Dernek faaliyetlerine başlanmış, derneğimizin tanıtılması ve dolayısıyla üye sayısının artırılması maksadıyla bölge ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Bugün itibariyle derneğimizin üye sayısı 120’ye ulaşmış bulunmaktadır. Ülkemizde ağaç başına verimin düşük olması ve kilogram maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle üreticimiz kazanamamaktadır. Dolayısıyla ağaç başına verimliliğin artırılmasıyla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlamalıyız. Derneğimizin bir diğer hedefi ise daha hijyenik ortamlarda, daha kaliteli sofralık zeytin üretimi yapmak, merdiven altını bitirmek, kayıt dışılığı önlemek ve ülkemizdeki kişi başı tüketim miktarını artırmaktır. Aynı zamanda sektörün en büyük problemlerinden birisi de haksız rekabet ortamının var olmasıdır. Şöyle ki diğer bölgelerden alınan ürünlerin Gemlik zeytini adı altında satılması aslında bindiğimiz dalı kestiğimizin bir göstergesidir. Teşvik verilmesi halinde, sofralık zeytin üretimi kayıt altına alınacak ve ekonomiye katma değer sağlanacaktır” diye konuştu.
Tek liste ile yapılan seçimlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan’ın da yer aldığı Hidamet Asa başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Prof. Dr. Haluk Başar, Hasan Gürses, Halit Sezgin, Mahmut K. Solaksubaşı, Mustafa Alhat, Süleyman Dönmez ve Raif Döner. Denetim kurulu üyeliklerine ise Remzi Bayram, Mutlu Demir ve Haluk Özgör seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.