Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeyder Faaliyete Başladı

Geçen Şubat Ayında Kurulan Zeytin Üreticileri Ve Sanayicileri Derneği, Bölge Ziyaretlerine Başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeyder Faaliyete Başladı
Geçen şubat ayında kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, bölge ziyaretlerine başlıyor. Üretici ve sanayicilerle bir araya gelecek dernek yöneticileri, sektörün meseleleri hakkında rapor hazırlayarak ilgili bakanlıklara sunacak.
Kısa adı ZEYDER olan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, başta zeytin üreticisine teşvik verilmesi, merdiven altı üretimin ortadan kaldırılması ve ağaç başına verimin artırılması konusunda çalışmalar yapacak. Derneğin Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın kurucu başkanlığındaki son yönetim kurulu toplantısında sektörün başlıca meseleleri ve çözüm yolları ele alındı.
Başkan Asa, Marmarabirlik’in Başköy’deki Entegre Tesisleri’nde yapılan toplantıda, dernek çatısı altında zeytin sektörünün tüm kesimlerini kucaklamayı istediklerini belirterek, "Zeytin üreticileri ile sanayicilerini aynı masa etrafında toplayarak, sektörün sıkıntılarını hep birlikte çözmeyi hedefliyoruz. Öncelikle üye sayımızı artırmaya yönelik bölge ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlanıyoruz. Bugün itibariyle 94 üye sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz ağustos ayı sonunda ilk Genel Kurulumuzu 500 üye ile yapmaktır. Sektörü dinleyerek rapor haline getireceğiz, bunu ilgili bakanlıklara sunacağız. Bugüne kadar sektör sorularının çözülememesinin en büyük sebeplerinden biri de aynı geminin içinde bulunmamıza rağmen aynı masada oturamamış olmamızdır. Bundan böyle güç birliği yaparak, üretici ve sanayici ile ilgili kurumlar arasında köprü olmaya çalışacağız. Nihai hedefimiz sektörün kazanması ve sektörün geleceğini tehdit eden meselelerin ortadan kaldırılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Asa, ilk 30 Mayıs’ta Orhangazi Ticaret Odası ve Gemlik Ticaret Borsası’nda üretici ve sanayicilerle bir araya geleceklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.