Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeybekci: "OHAL’den ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmez"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 3 ay OHAL ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, alınan bu kararın ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyeceğini aksine daha da hızlandıracağını bildirdi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 3 ay OHAL...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 3 ay OHAL ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, alınan bu kararın ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyeceğini aksine daha da hızlandıracağını bildirdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 3 ay OHAL ilan edilmesinin ardından twitter’dan değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dün ifade ettiği gibi, tasarrufları artıracak teşviklerle yapısal reformlar tam gaz devam edeceğini belirten Zeybekci, OHAL kararından Türkiye’deki üretim, ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi. Sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağan dışı uygulamaya gidilmeyeceğinin altını çizen Zeybekci, "Tıpkı Fransa’da söz konusu olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir" dedi.
Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikaların, kanunlar çerçevesinde hayata geçirmeye bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Ekonomi Bakanı, darbe girişimi sonrasında alınan önlemlerin, bir ekonomi için en önemli güç olan güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik adımlar olduğunu bildirerek, "Anayasamızın 15’inci maddesinde de belirtildiği üzere göre OHAL durumunda da uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerimiz çerçevesinde hareket edilir. OHAL ilanının temel sebebi, güvenlik önlemlerinin hızlı ve etkin şekilde alınmasını sağlamaktır. Meclis Genel Kurulu’muz OHAL ile ilgili KHK’yı iptal yetkisini her zaman haizdir" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de yaşayan herkesin temel hak ve özgürlüklerinin anayasanın garantisi altında olduğunun belirten Zeybekci, alınan bu karar ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyeceğini aksine daha da hızlandıracağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.