Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeybekci: "Fiyat istikrarı konusunda Merkez’e desteğimiz artarak devam ediyor"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hükümetin, Merkez Bankası ile fiyat istikrarı konusunda birlikte çalıştığını ve gıda fiyatlarında alınan tedbirlerin etkisinin yakında görüleceğini söyledi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, twitter üzerinden...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hükümetin, Merkez Bankası ile fiyat istikrarı konusunda birlikte çalıştığını ve gıda fiyatlarında alınan tedbirlerin etkisinin yakında görüleceğini söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, twitter üzerinden değerlendirme yaptı. Fiyat istikrarının sağlanması konusunda Hükümetin Merkez Bankasına desteği artarak devam ettiğini belirten Zeybekci, "Yakın dönemde enflasyondaki yükselişin ve oynaklığın en önemli belirleyicilerinden birisi gıda enflasyonu olmuştur. Enflasyonda artışa neden olan gıda fiyatlarının düşürücü etkisinin ön plana çıkması için, istikrarlı bir seyir izlemesi önceliklerimizdendir" dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gıda Komitesi tarafından geliştirilen somut tedbirler hayata geçirildiğinin altını çizerek, "Önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır. Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Zeybekci, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplanırken ’Gıda ve Alkolsüz İçecekler’ grubu için kullanılan ağırlık oranının Türkiye ile benzer kişi başı Gayri Sayi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) oranına sahip ülkelerin kullandığı oranlarla uyumlu hale getirilmesi gerekli olduğunu düşündüğünü bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.