Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zara’nın sahibi Inditex, satışlarını artırdı

TEKSTİLDE DÜNYANIN EN ÖNDE GELENLERİ ARASINDA YER ALAN İNDİTEX, SATIŞLARININ MAYIS-TEMMUZ DÖNEMİNDE ARTMASIYLA YENİDEN TOPARLANDIKLARINI AÇIKLADI.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zara’nın sahibi Inditex, satışlarını artırdı

Tekstilde dünyanın en önde gelenleri arasında yer alan İnditex, satışlarının Mayıs-Temmuz döneminde artmasıyla yeniden toparlandıklarını açıkladı.

1985 yılında İspanya’da kurulan ve bünyesinde hazır giyim şirketlerini barındıran tekstil devi İnditex, mağazalarının yüzde 98’inin yeniden açılması ve mağaza satışlarının yeniden kademeli olarak artması üzerine Mayıs-Temmuz dönemlerini kapsayan 3 aylık süreçte yeniden kara geçtiklerini açıkladı. Korona virüs salgını nedeniyle kapanan mağazaların yeniden açılmasıyla gelirin yavaş yavaş yükseldiği belirtildi. Online satışlarını da sürekli artıran tekstil devi, evden çalışanlara geniş kıyafetlerle daha rahat stiller sundu. Zara’nın mağaza ve online satışlarının sürekli arttığı ancak 2019’un aynı dönemine göre hala yüzde 11 daha düşük olduğu belirtildi.

Yeni tip korona virüs salgınının etkisiyle tarihinde ilk kez 11 Mayıs’ta zarar ettiğini açıklayan İnditex, 2021’e kadar bin 200’den fazla küçük mağazasını kapatacağını açıklamıştı. İnditex bünyesinde Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho markaları bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.