Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt Dışında Marka Almayı Planlayan Firmalara Kredi Desteği

Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan, varlık sebeplerinin ihracatçılara destek vermek olduğunu belirterek, “Geçen yıl ihracatçılarımıza 31 Milyar dolarlık bir destek sağladık. Bu da Türkiye ihracatının yüzde 19’una tekabül ediyor. Bu...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt Dışında Marka Almayı Planlayan Firmalara Kredi Desteği
Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan, varlık sebeplerinin ihracatçılara destek vermek olduğunu belirterek, “Geçen yıl ihracatçılarımıza 31 Milyar dolarlık bir destek sağladık. Bu da Türkiye ihracatının yüzde 19’una tekabül ediyor. Bu yılda 35 milyar dolar bir desteğe ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye ihracatının yüzde 20’sine ulaşmış olacağız” dedi.
Temel amacı, ihracatı geliştirilmek, ihraç edilen mal ve hizmetleri çeşitlendirmek, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırmak olan Türkiye İhracat Kredi Bankası Türk Eximbank, Eroğlu Holding ile marka kredisi sözleşmesi imzaladı. “Marka Kredisi” imza törenine Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu katıldı. Türk Eximbank önümüzdeki dönemde yurt dışında marka almayı planlayan firmaları 10 yıl vadeli ve uygun maliyetli kredi ile destekleyecek.
Varlık sebebimiz ihracatçılara destek vermek diyen Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, “Eximbank ihracatçının bankası ve bizim varlık sebebimiz ihracatçılara destek vermek. Onlar dünya pazarlarında rekabet ediyorlar. Dolayısıyla Türk ihracatçısına bizim verdiğimiz destekler temel olarak 2’ye ayrılır. Hem yurtiçindeki ihracatçılarımıza hem de yurtdışındaki alıcılara kredi vererek ihracatçılarımızı destekliyoruz. Bu krediler genellikle düşük faiz içeriyor. Diğer desteğimiz ise ihracatçılarımızın kısa, orta ve uzun vadeli satışlarında onlara alacak garantisi sunuyoruz. İhraç ettiği malı olan alıcılara ödemediği takdirde sigorta hizmeti sağlayarak ihracatçımızın alacak yönetimini daha da güvenli yapmasını sağlıyoruz” dedi.
“TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 20’SİNE ULAŞACAĞIZ”
Hayrettin Kaplan Eximbank olarak ihracata sağladıkları desteği şu sözlerle ifade etti: “Biz geçen yıl ihracatçılarımıza 31 Milyar dolarlık bir destek sağladık. Bu da Türkiye ihracatının yüzde 19’una tekabül ediyor. Bu yılda 35 Milyar dolar bir desteğe ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da artık Türkiye ihracatının yüzde 20’sine ulaşmış olacağız. Bunun Türkiye ihracatı açısından önemli bir oran olduğu söylenebilir.”
“TÜRKİYE’NİN KATMA DEĞERLİ İHRACATI ARTMALI”
Türkiye’nin katma değerli ihracatının artması gerekiyor diye konuşan Kaplan, “Bu alanda ne yapabiliriz? Diye düşündük. Uzun vadeli düşük faizli bir kaynağımız geri ödendiğinde serbest hale geliyordu. Çok düşük faizli olduğu için bu kaynağı marka alımında kullanalım dedik ki katma değerli ihracata da doğrudan bir katkımız olsun. Bunun ilk örneğini de Eroğlu Grupla yaşadık bugün imza töreninde bunun da devamının gelmesini diliyoruz. Marka alacak olanlara bu desteği vermeyi düşünüyoruz. Bu alanda da diğer Türk firmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
MEXX MARKASINI TÜRKİYE’YE KAZANDIRACAKLAR
Eximbank’tan aldıkları kredi sayesinde Mexx’in satın alma sürecinde çok hızlı hareket ederek markaya talip olan diğer kurumları geride bıraktıklarını belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Mexx’i satın almanın, Türkiye’yi dünya moda liginde temsil etmek ve uluslararası hazır giyim perakendeciliği alanında Eroğlu’nun iddiasını artırmak için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem de holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.