Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan'ı malını mülkünü bu Fransız satacak

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleştirme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı. Bir Fransız'ın Yunanistan'daki devlet mallarını özelleştirecek olması halkta tepkiye neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan'ı malını mülkünü bu Fransız satacak
 Fransa Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Yunanistan’da kamu varlıklarının satışının hızlandırıması için oluşturulacak yeni özelleştirme fonunun yönetim kurulu başkanlığı görevini bir Fransız üstlenecek. AB ile Yunanistan arasında yapılan 86 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma programı çerçevesinde Atina’nın kamu varlıklarının satılması için bir özelleştirme fonu kurması gerekiyor.


İSMİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI

Kurulacak fonun yönetimi 5 kişiden oluşacak. Bu 5 üyeden 3’ünü Yunan hükümeti, diğer 2 üyeyi ise kreditörler belirleyecek. Her iki tarafında veto hakkı olacak. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve kreditörler yönetim kuruluna Fransa’dan Jacques Le Pape’nin başkanlık etmesi konusunda anlaştılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.