Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yumurta fiyatları üreticiyi zora soktu

Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, yumurta fiyatlarının üreticiyi zora soktuğunu ifade ederek, yakın zamanda sektörde fire verilmeye başlanacağını söyledi. Arabistan’ın hac mevsimi dolayısı ile yumurta sektörüne...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, yumurta fiyatlarının üreticiyi zora soktuğunu ifade ederek, yakın zamanda sektörde fire verilmeye başlanacağını söyledi. Arabistan’ın hac mevsimi dolayısı ile yumurta sektörüne can suyu olacağı görüşüne katılmayan Başkan Kula, Arabistan’ın yumurta konusunda bir talebi olmadığını kaydetti.
Yumurta fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş ile ilgili açıklamada bulunan Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, "Yaşanan terör olayları dolayısı ile Irak’a önce tırlar gitmemeye başladı, sonrada şoförleri gitmek istemedi. Hal böyle olunca da ürünler Irak pazarına ulaşmamaya başladı. Türkiye’de ki yumurta üretimi de ihtiyacın çok üzerinde olmasından dolayı yumurta fiyatları çöktü. Yaklaşık 3 aydır fiyatta biraz kıpırdanmalar oldu ancak eski hızı yok. Burada Irak’ta da bir takım sorunlar var. Irak’ın alt tarafında Bağdat yönüne anlaşmazlıklardan dolayı mal gitmiyor. Irak’ta yaşanan bu sorunlar İran’ı daha erişilebilir, daha kolay bir yol haline getirdi. Neticede ülkemizde yumurtacılar oldukça zor durumda, bu fiyatlarda 3-5 ay daha devam ederse sektör fire verir. Üretime devam edilemez hale gelinir. Biz fiyatların bir an önce toparlanmasını, yumurta üreticisinin de bu işi sürdürülebilir hale getirmesi gereklidir. İnşallah önümüzdeki günlerde hayat normale döner. En ucuz protein kaynağı yumurtadır" dedi.
Hac mevsimi dolayısı ile Suudi Arabistan’ın yüksek miktarlarda yumurta alımı yapabileceğinin hatırlatıldığı Başkan Kula, "Ben buna inanmıyorum. Şuan öyle de bir talep yok. Zaten sektörde havaların ısınması ile birlikte tüketimde de bir azalma oluyor. Zaten Suudi Arabistan’a önemli bir mal gittiği de yok. Bizim ihracatımızın yaklaşık yüzde 95’i Irak’tır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.