Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova'da 15 kadın modelist yetişti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir girişimci ile İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü projede kadın modelistler yetişiyor. Proje kapsamında Yüksekova'da 15 kadın modelistlik eğitimi alıyor, yöresel kıyafetler üzerine yeni tarzlar geliştiriyor.İŞKUR...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksekova'da 15 kadın modelist yetişti
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir girişimci ile İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü projede kadın modelistler yetişiyor. Proje kapsamında Yüksekova'da 15 kadın modelistlik eğitimi alıyor, yöresel kıyafetler üzerine yeni tarzlar geliştiriyor.

İŞKUR ile ortaklaşa yürütülen projede kadınlar hem maaş alıyor hem bilgi öğrenip, yeni tasarımlar üretiyor. Genç girişimcilerin hazırladığı 'Kadın Modealist' projesinin koordinatörlüğünü Cemile Uzunköprü yapıyor. Uzunköprü, yapılan proje ile ilgili şöyle dedi: "Projemiz, genç girişimciler projesidir ve İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje. Proje kapsamında 15 genç girişimci kadın eğitim alıyor, yöresel kıyafetler konusunda yeni tarzlar geliştiriyor. Projemizde eğitim gören kadınlara 26 gün boyunca günlüğü 20 TL ödeme yapılıyor, böylece aile bütçelerine katkı sağlamış olunuyor. Uzunköprü; projenin makina, kumaş, aksesur ve iplerinin tamamını ben koordinatör olarak karşılıyorum."

Proje kapsamında eğitim gören Bahar Yılmaz, "Proje sayesinde ev hapsinden kurtulduk, ben ve arkadaşlarımız aile bütçelerine, projeden aldığımız para ile katkı sağlıyoruz. Yılmaz ayrıca, burda çok güzel ve sıcak bir ortamımız oldu, proje sayesinde sosyalleştik, şimdiden projenin biteceği endişesi sardı bizi, bu yüzden bu projenin devamını bekliyoruz, çünkü 5 ayda tam manası ile eğitim alamayız." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.