Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yorgancılar’dan Bremenli yatırımcılara ‘kazan kazan’ önerisi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bremen heyetini kabulünde, İzmir’in Türkiye’de yatırım yapılacak önemli şehirler arasında yer aldığını belirterek, “Çin, İzmir’i yatırım yapmak için...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yorgancılar’dan Bremenli yatırımcılara ‘kazan kazan’ önerisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bremen heyetini kabulünde, İzmir’in Türkiye’de yatırım yapılacak önemli şehirler arasında yer aldığını belirterek, “Çin, İzmir’i yatırım yapmak için ideal şehir ilan etti. Sizin de bu ziyaretinizden karşılıklı iş imkanlarının arttığı, kazan kazan prensibiyle yeni yatırımların gündeme geldiği bir yol haritasının çıkmasını diliyorum.” dedi.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Almanya’nın önemli yatırım bölgeleri arasında yer alan ve başkanlığını Bremen Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Andreas Heyer’in yaptığı 17 kişilik Bremen heyeti, EBSO’ya misafir oldu. Oda Başkanı Ender Yorgancılar, Almanya ve Türkiye’nin geçmişten bugüne çok kuvvetli bağlara sahip olduğunu ve gerek ihracat gerekse ithalatta Türkiye’nin en önemli dış ticaret partneri olduğunu söyledi. Halen 500 civarında Alman firmasının faaliyet gösterdiği İzmir’de dokuz üniversite bulunduğuna, bu üniversitelerden mezun olan gençlerin sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteli işgücü teminine sağladıkları katkıya dikkat çeken Yorgancılar, “Serbest bölgeleri, organize sanayi bölgeleri ve sanayinin talep ettiği kaliteli işgücüyle İzmir, Türkiye’de yatırım yapılacak en önemli kentler arasında yer alıyor. Nitekim Çin, İzmir’i yatırım yapmak için ideal şehir ilan etti. Bu ziyaretten de karşılıklı iş imkanlarının arttığı, kazan kazan prensibiyle yeni yatırımların gündeme geldiği bir yol haritasının çıkmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

BREMEN’DE 40 BİN TÜRK YAŞIYOR

Bremen Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Heyer ise uluslararası ticaret ve alım satımda 600 yılı aşkın geçmişi olan Bremen’in, çeşitli uyruklardan insanlar için ortak bir buluşma noktası olduğunu belirterek, 662 bin nüfuslu Bremen’in ekonomik açıdan altıncı büyük şehir olduğunu söyledi. Heyer, “Bremen, hinterlandında 2 milyon nüfusluk bir pazar imkanı barındırıyor. Bremen’de yaşayan ve çalışan 40 bin Türk sayesinde bölgemizle Türkiye arasında güçlü bir kültürel, ticari bağ sözkonusu. Hedefimiz, bu bağı İzmir’i de içine alacak şekilde genişletmek. İzmir ve Egeli girişimcileri Bremen’e yatırıma bekliyoruz.” dedi.

BELÇİKA, İZMİR MERKEZLİ PROJELERE AĞIRLIK VERECEK

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard’ı da kabul etti. Bletard, ziyarette iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişimi için EBSO ile ortak çalışma önerisinde bulundu. İki ülke arasındaki 6,3 milyar dolarlık ticaret hacminin yetersiz olduğuna, her iki ülkenin de çok daha büyük bir sinerji oluşturabileceğine değinen Bletard, Belçikalı firmaların Türkiye’ye yatırım yapmalarının özellikle Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan gibi pazarlara açılabilmeleri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’deki görevine henüz bir sene önce başladığını söyleyen Bletard, “Bu zamana kadar İstanbul merkezli etkinliklere yoğunlaştık. İzmir ile Belçika arasındaki 300 milyon dolar seviyelerinde seyreden ticaret hacminin yetersizliğinin farkındayız. Önümüzdeki sene EBSO işbirliğiyle İzmir’de etkinlikler düzenlemeye yoğunlaşmak ve birlikte projeler geliştirmek istiyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.